View Single Post
Staro 04.11.2022., 11:24   #1833
Odinarius
All-rounder
Moj komp

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
Autor Roso Pregled postova
Hvala ti na odgovoru! Ne mogu reć da imam zamjerki na samu kvalitetu zvuka ili surround efekte, već me muči raspon između tihih i glasnih scena. Jednostavno to nije to, pa me zanimalo da li je izvor takav ili je do moje opreme.

Ići će atmos u budućnosti iako mi nije to sad nešto toliko napeto. Bitno da je sub dobar
Hm, nemaju streaming servisi HD formate zvuka... A DD+ ne znači automatski da je zvuk dinamičniji. Razlika je u bitrateu, koji je potencijalno veći na DD+, ali ne mora biti. Ali čak i dinamika ne ovisi o bitrateu, kvaliteta da. Iako sam podozriv da je običan DD problem - on je 640kbit/s, dakle duplo bolji od najbolje mp3. Tu ima sasvim dovoljno prostora za dobar i dinamičan zvuk. Ponavljam, dinamika uopće ne ovisi o bitrateu, samo kvaliteta zvuka, ako je sustav uopće sposoban zvučati kvalitetnije s boljim bitrateom.

Napravi jednostavan test - uzmi neku dobru FLAC snimku (lossless CD), izradi 320 kbit/s MP3 iz istog filea. Onda to pusti preko receivera, nema veze što je stereo. Ako čuješ razliku, onda je stvarno stvar do novih formata. Ako ne čuješ razliku, onda je do opreme.

Možeš i ovo - uzmi jednu snimku koju dobro poznaš, neku scenu, pa prođi koji salon sa AV opremom i poslušaj kako kod njih zvuči. Onda ćeš dobiti još jasniju sliku da li je do snimke ili opreme.

EDIT: svakako pretpostavljam da si provjerio i isključio night mode i slične pizdarije koje komprimiraju zvuk, i na izvoru i na receiveru.
Odinarius je offline   Reply With Quote