Citiraj:
Autor Disco
Snake, žena bi te mogla zatuć zbog BGR-a.
|

toga se i bojim
Citiraj:
Postoji to sa clear typeom, ali ne znam. Ugl. uvijek moreš kupiti, probati i vratiti u roku 14 dana preko neta.
|
Da, spominje se to kao neko polovično riješenje jer opet ovisi o aplikacijama koje koristiš...
Sad kad razmislim, trebao sam odma uzeti pa makar ispao šrot - kao sto kažeš - pošaljem ga nazad i opet sam na početku...
Za 2600kn M27Q je bio no-brainer, sad više nije dostupan
.
I ja se lomim, zapravo najveći potencijalni problem bi mogao biti BGR, osim toga jako solidan monitor za ispod 3000kn...
Citiraj:
Imaš i noviju X varijantu koji je skuplji, ima 240hz i sharpov RGB panel.
Ili M32Q, on ti ima OK kontrast i RGB, ali je velik...
|
Da, znam... Samo preskup mi je taj model koji nudi što, 2 stvari bolje od M27Q? RGB - što je dobra stvar i 240Hz - totalno nepotrebno...
32" ne želim niti gledati, to mi je preveliko.
Citiraj:
I da, čačkajući po netu, dobio sam dojam da su ti GB monitori dosta jeftikanerski napravljeni i kvarljivi. Ali istraži sam, ja sam to sve drljao pred par mj pa odustao za sada od svega kada sam skužio da se sve svodi na kompromise, a dosta ej skupo...
|
Istina, kontrola kvalitete im je upitna, iako je to u novije vrijeme navodno dosta bolje...
...
Nažalost izbor je donekle ograničen kod nas a cijene su paprene. Od VA panela sam odustao, inače nebi razmišljao ni minute, već bi AOC bio na stolu... Jedini VA koji nema black smearing je Samsungov a taj košta ko suho zlato... S druge strane, kad sam već zabrija uzeti 27" onda pod must ide IPS panel, QHD reza, podešavanje po visini i 144+ Hz. S tim na umu, jeftiniji dostupni modeli su mi spomenuti Gigabyte-ovi M27Q (edit: više nije dostupan

) i G27Q. Od drugih još je tu Dell S2721DGFA koji je on par s M27Q, osim nešto lošijeg kontrasta i tvorničke kalibracije - sudeći po Rtingsu. LG 27GN850-B koji opet pati od lošeg kontrasta, AOC Q27G2S koji sam tek otkrio (gledam recenzije), a ostalo poput MSI-a, Asus-a i sličnih je sve preko 4000kn... To mi je ipak previše. Pričekat ću nadolazeće akcije, nemam drugog izbora za sad. Možda ubodem i M27Q P ili X ako cijena bude ok, nada umire zadnja