Tema: Putovanja
View Single Post
Staro 04.11.2022., 09:27   #649
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Ako bude sve ok, ima 7h vožnje do Praga. No slažem se što kaže Hamm za TU-DU autopute prema Pragu, naprema našim AC, njihove su kriminalne. Cijene kao naše za vrijeme ljetne sezone ili manje.

Mi smo pri povratku stali 1.5h na autocesti, a ništa se nije dogodilo. Jednostavno gužve bile pa se natisnulo. Stalno su bili radovi pa je suženje dvije trake od kojih je jedna minimalna.

Ženu sam tamo vodio na maturalac koji nikad nije imala u srednjoj (a uzeli im pare) i slažem se da nam je to bilo jedno od boljih putovanja. Lijepo vrijeme smo imali, radili smo 20+ kilometara dnevno i vidjeli hrpu stvari koje nisu bili u vodiču, a bile su super (Lenonov zid i one skuplture sjećanja na zločine komunizma su mi bile top). Također, muzej rata (malo na brdu) koji je bio đabe nas je isto oduševio.
Najveća je prevara ona kopija Eiffela na Petrinom brdu...

Ostalo je klasika, svaki puta neko drugo pivo tokom dana, klopali smo svašta i bilo je OK (u najgorem slučaju imaš burgere i sličnu klopu). Pamtimo sve kao najbolje putovanje do sada. Po tome što se može vidjeti, sigurno bolje od njega mi je jedino Pariz čisto jer je puno veći i bogatije povijesti. Ali sve ostalo je Prag rasturio...