View Single Post
Staro 02.11.2022., 09:14   #1
dada-as
Bot Maker
Moj komp

dada-as's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
AI - Deep Learning s GPT-3 s OpenAI i Drugo

Jel netko sprogramirao sto sa ovim novim tehnologijama?

Kad je izasao GPT-3 slozio sam da automatski AI generira tekst. Igrao sam se s tim neko vrijeme no na kraju sam odustao. Cak sma i preko googleovog servisa gdje daju one njihove GPU (FPGA) resurse fine tunao AI, no nisam dobio neke znacajnije rezultate, no to sam se posvetio onak iz hobija cisto da vidim kak to funkcionira i koliko moci ima ta tehnologija.

No evo sad citam da AI moze crtat slike i to prilicno dobre. Das mu tekst i on nacrta sliku, i vice versa. Das mu sliku i on izmisli pricu.

Proucavam malo to u smjeru da AI pise price, da ga naucim da se drzi strukture i postane expert u nekom podrucju.

Problemi:
1. fine tuning zahtjeva puno resursa pogotovo ako se ide na veliku kolicinu podataka.
2. Kako onda te tunane podatke drzati im koristiti kasnije i u drugim programima, JSON, database neke ili kako, a da budu naravno kompatibilne.

Eto ako je netko nesto poceo ili se sreo s necim slobodno podijelite iskustva. znam da je tu na forumu bio jos davno kolega koji je napravio software za prepoznavanje slika i na temelju prepoznavanja je onda nesto smart kuca ili kamera napravila, neznam sad tocno kak je islo...

GPT-3 se naplacuje, dok sam ja testirao se nije naplacivao, ali ima drugih GPT-NEO i GPT-J. nisam jos ih testirao niti sto pametno radio, malo gledam YouTube i tako na ovu temu. Uglavnoms ad se svi nesto fokusiraju na chat botove koji su stvarno da je tesko reci da je s druge strane robot.

Zadnje izmijenjeno od: dada-as. 06.11.2022. u 09:06.
dada-as je offline   Reply With Quote