Tema: PSX časopis
View Single Post
Staro 01.11.2022., 20:10   #95
Miki9
Registered User

Datum registracije: Jun 2021
Dragi kolega skener CIC se natjerao odradit i prigodni listopadski broj PSXa, poslat će link za download u svom postu, ja ga zasad kao sneek-peek najavljujem.

Šta reći, naslovnica mi je nekak uvijek bila prebijela i sterilna,
no broj sa vjerojatno najboljom FPS pucačinom na playstationu, za koju je uopće i programersko čudo da su je uspjeli prenijeti na najdražeg sivonju.
Notorno kod igre je bilo, u vezi težih kasnijih nivoa, da nisu postojale nikakve šifre, osim jednog očito softwerskog glitcha za infinite ammo za chaingun, a savjet za kako ga uključit pri igranju sam poslao u jednom od kasnijih PSX brojeva, gdje su mi i pismo objavili sa srdačnom zahvalom!
U nastavku recenzije je simpatično obrađena multiplayer split screen večer, dakako da iz današnje perspektive je smiješno vidjeti kako na televizoru od 50ak cm četvoro igraju. No, nije to ništa, tih godina znali smo mi igrat u igraonici i legendarni Goldeneye učetvero na 15" malom tvu !
To je ujedno možda i daleko najveća prednost N64 u odnosu na PS1 (na stranu jači hardwer, no i ozbiljni nedostaci koji su je i potkopali), ta mogućnost uključivanja 4 kontrolera i pregršt igara učetvero, jer nabavljat multi-tap je tad bilo nepotrebno skupo, a i zanemarivo mali broj PS igara je podržavao 4 igrača.

Od ostalih igara, Wipeout 3, kojeg nekak nikad nisam preferirao ni zavolio,
te Phantom Menace, identična PCu no s lošijom grafikom, stoga i prosječnije ocjene, no meni je bila dosta zabavna i zanimljiva tad za igrati.

Tu je i report sa ECTS sajma, iz pera hackeraša Žibrega i Mijića, jer očito je još bilo prerano da novi urednik PSXa, Dario Zrno predstavljen baš u ovom broju, isto ide na sajam s njima.

Na više stranica se donosi prvi prikaz PS2 konzole, a u najavama čak i neke igre koje nikad nisu izašle osim u Japanu, te neke koje su ostale ranoj razvojnoj fazi, točnije nekakav bizarni "Den-Sen".

Helpline je uobičajeno dobar, osim Soul Reavera i Final Fantasy 8,
tu je i na dvije stranice prohod Broken Sworda 2. Igra je uz prvi dio jedna od najčešćih tema upita pristiglih helpline pisama - a ovdje prohod poslan čak od strane marljivog čitatelja.
Miki9 je offline   Reply With Quote