Tema: Putovanja
View Single Post
Staro 01.11.2022., 19:30   #636
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Bas razmisljam, na studiju u Pragu, imao sam prvi i zadnju put mikrovalku u stanu, jer su mi domacini, obiteljski prijatelji,vec prije napunili stan hranom, koju su mi nasli u Centru, svakakvim topljivim sirevima.

Ali tada datumski, kraj prve polovice 90-tih, sto maraka ti je moglo biti do kraja mjeseca dostatno za hranu. Ne pricam o snalazenju, vec da si imao i za vani pojesti, vise puta tjedno. Fantasticna juha od cesnjaka s knedlama, uz molbu, bez odvratnog sirovog jaja, kojeg stavljaju po tradiciji. Prekrasne juhe imaju od povrca, temeljce koje s cistim knedlama su prekrasnog ukusa. Tada su ameri sve filmske ekipa najvise slali Cesima, jer su mogli hraniti citavi tim, po cijenama koje su bile nedodirljive za hranu.

Bez pretjerivanja, jedne od naljepsih zena u svijetu, posebno kad im se svidjas, nema okolisanja ili sramezljivosti, prvi dan ti vec izlazu namjere. Ne znam kako danas policija korektnosti i ljudskih prava tumaci, ali muski, posebno zaljubljeni su djevojke zvali opice, ili ti majmunice, od milja. Generalno lijepu narav imaju ljudi i kad pate i kad su sretni.

Losa crtica iz vremena 90-tih, kolega mi je rekao vec prvi tjedan, ako se dolazi s autima, da se pazi gdje se parkira. Ruska mafija je imala ekipu obucene u policajce, bez ikakvog onesposobljavanja alarma ili ulaska u vozila. Vec dosli bi s rotirkom i paukom, te ga samo lijepo pokupili i odveli, da u "miru" mogu odraditi posao. Nije se desavalo svaki dan, ali itekako se desavalo.

...
Visage je offline   Reply With Quote