01.11.2022., 15:21
|
|
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
Autor RainZG
Uzeo sam 5800x procesor, MBO je Gigabyte b550 aorus elite v2.
Ono sto me muci je temp CPU-a, u idle je oko 47 stupnjeva, cim se proc digne na 20-30% odlazi na 70 stupnjeva, u cinebenchu ga locka nakon 30 sec na 90 stupnjeva(na toliko je postavljen limit u biosu)
Cooler je Noctua NH-U12S sa dva ventilatora u push-pull konfiguraciji. Pasta je arctic mx-5, napravljen i repaste nakon prvih rezultata, ali bez ikakvog utjecaja.
Undervoltan je CPU, -30 all cores
WTF? Preslab cooler? Sto mi je malo nevjerovatno, nesto drugo? normalno?
Da li bi bila kakva razlika sa Noctuom NH-D14?
Prijedlozi dobrodosli 
|
Ne znam , malo je to puno..
Meni je pod dark rock pro 4 mrcinom, i pod aio 240 c24 znao potegnut do 80+, iako rijetko i to samo peek, svejedno mi je to islo na zivce, a sad pod aio360 i to freezer2 koji ima zen offset, tek sad je to super i rijetko kad dodje na 70..
Citiraj:
Autor Dr. Strange
Minimum framerates na 5800x3d je još impresivniji od average, hardwareunboxed je pokazao rast do 53%, i korisnici javljaju da im je sve fluidnije, nema microstutteringa itd, još kad se uzme u obzir da je to prva generacija 3dcachea limitirana na 4.5ghz, veselim se vidjeti iduće generacije.
|
Javim iz prve ruke čim mi stigne, to su neki razlozi koji su meni bili argumenti koji su me motivirali na kupnju 5800x3d.. kao jeftiniji test pred zen4x3d 
Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 01.11.2022. u 15:39.
|
|
|