Referiram se
na upis ranije.
Dao sam tapetirati jednu od stolica koje mi se svidjaju. Konkretna je kupljena u Lesnini (oko 2300 kn) negdje 2017. jer ako sjedim duze od pola sata, volim dignuti noge na stolicu u lotus polozaj, jer mi je savrsen polozaj za ugodu i ledja. Materijal se zove "brodski skaj" mada nema veze sa skajom u klasicnom smislu, samo trgovacki naziv. Koristi se za brodove/jahte, da moze godinama stajati, na vodi, toplini, promjene temperatura, bez da mijenja oblik, bez da puca.
I to je najbolja vrlina materijala, izgleda kao najkvalitetnije koza, no kao da je presvucena u polimer, elasticna, glatka, te jedino ako bi je nozem ili necim ostrim isli grebati, mozete je ostetiti. Sjedenjem, nema sanse da ce puknuti.
Od istog materijala sam radio presvlake za dva kofera za instrumente, niti ogrebotine nemaju nakon niza nosenja. Cak sam i ruskak napravio od istog, jer je savrseno robustam. Veli mi tapetar, da su neki radili tapecirung na vratima auta i sjedala, da je savrsen za oblikovanje ili oblacenje armature u autima. Ljude najvise odusevi sto nemaju ikakvog mazanja, odrzavanja, lubriciranja ili spricanja. Nista nije potrebno osim fiber krpe i malo vode. Stalno je jednako sjajan i saturiran. Crveni dio je klasicna koza, nije brodski, jer na tim mjestima nema naprezanja. Ruhovate jos nisam zasarafio/zaljepio, jer sam je tek slozio.
Isprika na prasini, improvizirano IT mjesto u sobi gdje jos ima dosta kutije od renovacije post zemljotresa:
...