Citiraj:
Autor xlr
Ne planiram dugo biti na ovoj lokaciji pa ne znam koliko mi se isplati ulagati u dsl opremu. Negdje drugdje cu vjerojatnije imati optiku, a trziste dsl modema mi ne izgleda bas kao da ce takav skupi modem lako otici dalje. Sadasnji Asus mi pokriva stan i parking ispred zgrade  Ni mesh ni wifi6 mi realno ne trebaju, ne za ove male internet brzine niti imam klijente koji ga podrzavaju. Doma mi je sve bitno i ovako na zici.
Sta je moguce da ti tcom modemi ne mogu bezgresno odradjivati bridge mod? Gledam te dsl modeme i stvarno ne znam trebam li dati 1000+ kn za modem kojeg necu ni koristiti. AC86U bi svakako stavio iza modema, stvar navike + radim od doma pa ne bih tako olako krenuo preslagivati mrezu ako ne moram.
|
Ma mogu HT modemi u bridge nije to problem.
Ali poučen iskustvom (puno lokacija gdje sam radio)ni bridge im neradi baš dobro a di su tek druge stvari tipa problemi sa zamrzavanjem IPTVa jer niti studenti koje zapošljavaju za konfiguriranje opreme neznaju šta rade(svi ISPovi).
Za FTTH ti je više ako baš tražiš lokaciju gdje se gradi inače možeš zaboraviti.
Uvijek možeš prodat xDSL modem ruter a možeš ga iskoristit kao i obični router jer svi oni imaju više modeova rada.
Ja sam svog DSL-AC68U utopio prije pola godine za 100eura.
Tržište xDSL modema je alive and well.To što neki brendovi tipa DLink/Netgear,itd... nežele raditi na xDSL modem ruterima je druga stvar i politika firme.
Citiraj:
Autor xlr
Ormaric je cca 40-50m od zgrade, nije bas tako blizu. Zgrada je iz ~2008. Tcom tehnicar je rekao susjedu i meni da mozemo ocekivati oko 100 Mbps. Nakon instalacije kod susjeda nazvao me isti tehnicar i potvrdio da su mjerili do 200 (to valjda znaci izmedju 100 i 200, nisam pitao tocan broj). Nisam jos ulovio susjeda da popricamo o dojmovima i provjerim brzinu kod njega doma.
Iskreno, ja bih i za 100 Mbps presao, samo da ne pada ispod 30-40 Mbps.
Tnx na dojmovima Pomo i djzuza!
|
Pa to ti je SuperVectoring.Možeš očekivat preko 200/70 ako se potrudiš sa lipim ričima da ti se nađe bolja parica.
Ja sam na 340m i imam 84/41 full stabilno bez SuperVectoringa.
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk