View Single Post
Staro 26.10.2022., 08:26   #25
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor Silthrax Pregled postova
Uglavnom hrast je niskokalorican i kod nas se kupuje mijesan sa bukvom ili grabom. S bukvom ili grabom naloziš vatru i dobijes temperaturu a sa hrastom je odrzavas i hrast ubacujes preko noci da ti odrzava toplinu i radi dobar zar za sutra ujutro.

Ti imas dupli problem em sto je hrast i em sto vjerojatno nije dovoljno suh. Moj savijet bi ti bio dokupiti jos bukve ili graba ili nekog malo kaloricnijeg i suhog drveta da dobijes temperaturu. Drugacije ovaj problem neces rijesiti.
Pa kako hrast nije kaloričan? Eno svugdje po internetu piše da je mrvicu kaloričniji nego bukva, zato sam ga i uzeo...
Ono što sam primjeto je da mora imati stalni dotok zraka inače se ugasi i da gori jedino ako sam stavio i ove otpadne jelovine jer ga ona drži. Također primjećujem da hrast rijetko izgori do kraja već mu pepeo ima krupnijih ostataka a dok gori, kao da se užari i tako stoji, ne raspada se u sitni pepeo, dok jelovina plane i kako gori tako se i smanjuje, i kad izgori pepeo je praktički prašina bez imalo čvrstih ostataka.
No unatoč tome hrast mi ne gori jakim plamenom već onako, pomalo, dok jelovina bukne sve u 16

Inače, peć mi je na ovakvu shemu

Zadnje izmijenjeno od: telefunken. 26.10.2022. u 08:31.
telefunken je offline   Reply With Quote