25.10.2022., 14:05
|
|
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Autor calypso
Ti se bas i ne vozis okolo? Mislim da jos nikad nisam upisivao rutu prije nego sam krenuo. Cisti gubitak vremena. Imam TIPKU na kojoj pise NAV, kliknem (gle cuda, imam povratnu informaciju da sam kliknuo), onda mi se navigacija otvori, zatim sa knobom odvrtim do polja gdje pise 'Town', tamo KLIKNEM knob da mi otvori tu poziciju, i onda sam nekad vrtio po slovima (malo nespretno), a sada imam touchpad na kojem mogu samo crtati slova bez da ista gledam i tipkam okolo...
Na zalost, vidim da mnogi proizvodjaci automobila totalno gube dodir sa realnoscu i guraju touch kontrole i elektrifikaciju... Svijet odlazi u 3 materine... 
|
Ta navigacija u audiju je tolko prakticna da sam za potrebe navigacije radije koristio stalak za mobitel na sajbi...
Citiraj:
Autor Elven
Je, zbog Calypsa VW ide na skuplje rješenje sad u redizajnu Golfa.
@Calpyso, mogu ti se javit na PM? Htio bih da još neke stvari izmjene, pa daj please pingaj gospona Bluma, može?
|
Ti si omasio ceo fudbal
Citiraj:
Autor sinisa1989
Nije stvar u tome da skužiš nešto, stvar je u povratnoj informaciji koju ne možeš osjetiti pod prstima jer je ekran ravan. I da bi "osjetio" povratnu informaciju moraš gledati. Znači, nije problem tapnuti par puta po ekranu i kliznuti za željenu temperaturu/glasnoću/neku petu opciju podešavanja. Ali u vožnji je to distrakcija kao i da koristiš mobitel. Ja iz osobnog iskustva mogu reći da još nisam naviknut na točnu poziciju sata na ekranu. Kad me zanima koliko je sati, nikad od prve ne pogledam u točnu poziciju. Iz moje perspektive, nema šanse da bih nešto mogao napraviti na ekranu bez da ga gledam. Npr. ako želim korigirati temperaturu, ne moram gledati, odvrnem i znam da je svaki zub pola stupnja korekcije.
|
Doticni se bunio da mora trazit funkciju po touch ekranu, preciznost i povratna informacija su nesto drugo i sa tim se slazem da su fizicke tipke bolja opcija, i sam ih preferiram.