Tema: Automobili
View Single Post
Staro 25.10.2022., 10:56   #64010
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Imaš senzore koji to rade umjesto tebe dok ti bezbrižno prčkaš po ekranu. Koče, ubrzavaju itd...
Drugar, diplomirao sam automatiku na FERu, stvarno znam vise od velike vecine o automatici u automobilima i sustavima regulacije. Postoje stvari koje imaju smisla i koje automati mogu obavljati i postoje stvari gdje automatima nema mjesta jer nemaju neke stvari koje ljudi imaju poput recimo vozacke intuicije koja se razvija sa godinama iskustva. Senzori nisu svemocni, probaj se vozit iza Talijana neko vrijeme sa senzorima pa ce ti postat sve jasno... U principu, moje neko osnovno pravilo kad vidim Talijana je da ga trebam sto prije pretec inace riskiram zivot, potvrdjeno nebrojeno puta.

Oslanjanje na senzoriku je put u propast, OK, mogu pomoci kod nekih situacija, ali isto tako, ukoliko nesto krivo prepozna ili uopce ne prepozna situaciju (jer eto, nema iskustva), netko moze poginuti.

Inace, ako mene pitas, postoje tri osnovna aksioma u prometu.

1. Ostani ziv kako znas i umijes
2. Pokusaj ne ubit ili ozlijedit nikoga osim ako se kosi sa #1
3. Postuj pravilo veceg i jaceg

Tek nakon ovih prometnih aksioma mozemo pricati o pravilima desnog, lijevog, gornjeg i donjeg skretaca i slicno...

A ove gluposti sa samovozecim autima i kamionima, to je samo accident waiting to happen... AI ne postoji, to sto svi zovu AI tako je samo fensi naziv za prilicno sofisticirani automatizirani sustav upravljanja, no daleko je to od ikakve inteligencije... Samo dobro zvuci kad kazes 'inteligentni sustav'...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4