View Single Post
Staro 25.10.2022., 08:41   #23
Silthrax
Premium
Moj komp

Silthrax's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor telefunken Pregled postova
Jel normalno da hrast prilikom gorenja ne oslobađa previše toline?

Eno uzeo sam hrasta i nije baš suh ali ni mokar, onako djeluje da može to i bolje bit suho. Čovjek od kojeg sam uzeo je rekao da je ovogodišnji i da bi trebao bar još 2-3 mjeseca se sušit. I sad kad ga palim, hoće on uhvatit vatru i gorjet ali tek kad otvorim vratašca za provjetravanje do kraja no i tada kad očito gori, peć jako slabo daje toplinu. Za primjer kako to toplo treba biti imam otpadnu jelovu građu koja je ok suha i koja kad se razgori, peć je fino topla, no hrast kao da bar duplo slabije daje toplinu...

jel to zato što drvo nije skroz suho ili?
Moram biti iskren presmijesno mi je citati ovo Ljude iz Zagreba kako se griju na drva a nemaju pojma kako to funkcionira. Evo par savjeta iz Like.

Uglavnom hrast je niskokalorican i kod nas se kupuje mijesan sa bukvom ili grabom. S bukvom ili grabom naloziš vatru i dobijes temperaturu a sa hrastom je odrzavas i hrast ubacujes preko noci da ti odrzava toplinu i radi dobar zar za sutra ujutro.

Ti imas dupli problem em sto je hrast i em sto vjerojatno nije dovoljno suh. Moj savijet bi ti bio dokupiti jos bukve ili graba ili nekog malo kaloricnijeg i suhog drveta da dobijes temperaturu. Drugacije ovaj problem neces rijesiti.
Silthrax je offline   Reply With Quote