View Single Post
Staro 23.10.2022., 16:18   #6122
Dottore
Extrema Thule
Moj komp

Dottore's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor DR bodul Pregled postova
Ma ne znam baš da je to bilo važno. Znam da sam pogonio ThinkPad laptope putem Msate iz druge i treće generacije. Isto tako sam M.2 SSD u verziji 2242 koristio kao pogonski disk na T440s i X240. To su još stariji laptopi pa su imali tu mogućnost. Mislim da je to bila neka Lenovo stranputica u danom trenutku.
Čini mi se da su tada imali par zbrčkanih generacija. Šestoj generaciji zamjeram ovo sa nepodržanim M.2. ssdom i zbrku sa ramom DDR3 i 4. U sedmoj su generaciji napravili zbrku sa procesorima iz predhodne generacije. Zbilja neznam koliki je napredak postignut između T460 sa DDR4 i T470 sa procesorom npr I5 6300u.
Kako je već krenula zbrka prethodne generacije cpu, sve više postaje frka zbog zalemljene memorije, wifi. Još malo pa ćemo više paziti što kupujemo zbog ograničenosti nadogradnje. Dobro je da NVME nije zalemljen

Sedma generacija CPU je odlična, još pogotovo sa NVME diskom. Jednostavno u kafić , upališ laptop i odradiš zadatak. Milina. Power mod sveden na minimum, ne šteka u radu.
Dottore je offline   Reply With Quote