Citiraj:
Autor Pomo
Iskreno mislim da taj pad nekretnina nije ništa naspram onog što ćemo sad vidjeti.
Ono je bilo prelijevanje nekretninskog kraha iz SAD-a.
Sad je ovo, ajmo reć, "naš" balon. Imaćemo svoj "epicentar" nekretninskog sloma.
I da, svjestan sam da se i drugdje u svijetu dešava ista stvar, i u Kini i u SAD-u.
Ali to je samo moje mišljenje, ne znači da sam u pravu.
|
isto smatram da ce ovo biti kaos samo takav. ocekujem 40% pad cijena nekretnina, ali recimo u Rijeci nece biti moguc jos dvije godine zbog influxa ukrajinaca koji kupuju sve zivo, manjka novogradnji tako da ljudi pokupuju odmah sve sta je ispod 100 000EUR. Ali evo na trzistu ako zelis dvosoban stan od 60-70 kvadrata trebas iskesirati 200 000EUR, mene bas zanima koliko ljudi u RIJECI ima takvu lovu a da nema vec stan, kucu. netko tko je usao u radnu snagu prije 4-5 godina sigurno nema mogucnost tako nesto uzeti pa makar imali prihod po kucanstvu 25k kn.
druga stvar je @Astra
recesija dolazi jer ce jedino to moci spasiti ekonomiju koja je pred urusavanjem, to sto ti mislis da ima para za trosenje je izolirani slucaj gdje visi stalez ljudi ima, ali ne znaci da 90% ljudi ima para za trosenje. cesto se zaboravi da ekonomiju guraju ljudi koji kupuju stvari od 5-10dolara na aliexpressu, a ne ljudi koji kupe bentleya. kad mali ljudi koji ne znaju sta ce sutra biti prestanu trositi na gluposti, na nepotrebne stvari tu dolazi do "usporavanja" ekonomije. A sad kad ti ljudi koji su se rastegnuli za svoje kredite do maksimuma pocnu vidjeti ucinak dizanja kamata na sve to - prestaje trosenje i tu pocinje rasprodaja nekretnina.
naravno ovo je sve moje misljenje, tako da potpuno razumijem da se ne moramo svi slagati
vidjet cemo za 24 mjeseca tko je bio najblizi