View Single Post
Staro 23.10.2022., 00:42   #1012
Psycho
Master Of Disaster
Moj komp

Psycho's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Ovo ti je čudna logika, cijene rastu jer se radi puno nekretnina U tim uvjetima bi cijene trebale padati. Ali potražnja raste čak brže od ponude.

Ako vjeruješ da će se financijski sustav srušiti, moraš vjerovati i da će cijene kolabirati. To obično ide jedno uz drugo

Problem je u toliko što je kolega spomenuo, crni novac. Postoje milijarde i milijarde KUNA zarađenih na crno koje su se ljudi ove godine požurili utopiti u nekretnine. Puno lakše i pametnije nego da se 01.01.2023. nađeš u situaciji da imaš vreće novca, pa ne možeš baš doć u banku sa 10 miljona kuna pa ih zamolit da ti to promijene u EUR-e

Zašto bi stranci sad navalili? Već odavno smiju kupovati što god požele. Jedino što se od 01.01.2023. mijenja je to da od sad smiju direktno kupovati i poljoprivredna zemljišta.

Slažem se, uvijek je idealno vrijeme za prodaju onda kad je euforija na maksimalnoj razini i kad su svi uvjereni da cijene mogu ići jedino gore. To je tako na vrhu svakog balona. Osobno mislim da je tražiti 5000 EUR za novogradnju u Zagrebu na dulji rok obična smijurija. Ovdje ne postoji ekonomija koja tako što može podržati.
potpuno se slazem sa svim napisanim ovdje i ja racunam da trziste nekretnina pada na proljece barem 20%. svi koji su htjeli su kupili vec nekretnine, stranci odavno vec mogu privatno kupovati nekretnine kod nas tako da su kad je korona zveknula pokupovali sve sta je vrijedno kupiti. ljudi koji imaju milijune u carapama nisu glupi da idu kupovati nekretnine 29.12.2023 da izbjegnu detekciju porezne kod cash kupovanja villa. Oni su sve to vec odavno provukli na pravi nacin. cinjenica je da obicni ljudi nece imati para za stan po 2000EUR/kv sa kamatom od 5-6%. Ubacite u kreditni kalkulator i dobit cete fini iznos, a koliko jedna obitelj mora zaraditi da to otplati se isto jos lakse izracuna.

isto stvar je da ovih 5-10% ljudi koji su imali, imaju i imat ce para za nekretnine ne kupuju nista sada jer je neisplativo a i vec imaju neki portfolio nekretnina.

p.s. nekretnine padaju iduce godine, a i recesija ce napokon pokazat zube.