View Single Post
Staro 22.10.2022., 09:51   #1004
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Cijene rastu jer nekretnina ima, štancaju se, jer znamo što i tko je iza građevinskog sektora, i postoje ljudi koji će to platiti.

Jer ako imaš viška koji ti ne treba, svejedno je koliko je m2 nekretnine.
Ovo ti je čudna logika, cijene rastu jer se radi puno nekretnina U tim uvjetima bi cijene trebale padati. Ali potražnja raste čak brže od ponude.

Citiraj:
Niti ja ne vjerujem u ikakav pad cijena, eventualno će samo prestati rasti.

Ono što će se urušiti je sam financijski sustav jer nikada se toliko novaca bez pokrića nije štancalo.
Ako vjeruješ da će se financijski sustav srušiti, moraš vjerovati i da će cijene kolabirati. To obično ide jedno uz drugo

Citiraj:
Ukidanje kune kod nas nije nikakav problem, jer u biti nikad nismo imali "svoju" valutu, uvijek smo bili vezani za marku/euro.

Radi toga je razmak između kriza što izmišljenih što stvarnih sve kraći.

Uvođenje eura bi trebalo pokazati koliko stvarno ima novaca posakrivanih po kutijama roleta itd

Zato i forsiraju da se kune zamjene za eure uplatama na račune u banci, a ne nošenjem u mjenjačnice.
Problem je u toliko što je kolega spomenuo, crni novac. Postoje milijarde i milijarde KUNA zarađenih na crno koje su se ljudi ove godine požurili utopiti u nekretnine. Puno lakše i pametnije nego da se 01.01.2023. nađeš u situaciji da imaš vreće novca, pa ne možeš baš doć u banku sa 10 miljona kuna pa ih zamolit da ti to promijene u EUR-e

Citiraj:
Autor prileee Pregled postova
Cuj ovo, znatan pad. Cisto sumnjam, al zivi bili pa vidili.
Jos kad navale stranci kupovat jos vise, za pad ces se nacekat imho.
Zašto bi stranci sad navalili? Već odavno smiju kupovati što god požele. Jedino što se od 01.01.2023. mijenja je to da od sad smiju direktno kupovati i poljoprivredna zemljišta.

Citiraj:
Autor aski Pregled postova
Upravo ovo o prljavoj lovi o čemu pišete je i dovelo do ove eksplozije cijena. Količine takvog keša su ogromne. I onda sirotinja kako Pupo kaže, diže kredite.

Sad je idealno vrijeme za prodati, a ne kupiti stan.
Slažem se, uvijek je idealno vrijeme za prodaju onda kad je euforija na maksimalnoj razini i kad su svi uvjereni da cijene mogu ići jedino gore. To je tako na vrhu svakog balona. Osobno mislim da je tražiti 5000 EUR za novogradnju u Zagrebu na dulji rok obična smijurija. Ovdje ne postoji ekonomija koja tako što može podržati.
Exy je offline   Reply With Quote