Od ovog tjedna, svi ducani Zabac u ZG-u, a sudeci po komentaru i objasnjenju koje sam dobio u poslovnici, vjerojatno vrijedi i za sve ostale izvan, postaju zone romobil zabranjenog ulaska. Nema ni kod kase, nema ni iza kistri, gdje nema icega, gdje ih stane nekoliko. Nema ni da ga "vodis sa sobom" sto funkcionira i u najvecim robnim, ili najmanjim ducanima. Mada nikad nije bilo problema, niti ikad ikakve prituzbe od strane zaposlenika, dapace, cak su navodili da imaju kamere unutra, pa se ne treba ni brinuti da ga netko ne dira. Pricam o kulturnom, dobar-dan-gdje-smijem-ostaviti-sklopljenog nacinu, ne rasklopljenom, ili vozikanju po prostoru.
Veli teta u Zapcu, zastita na radu, doslo odozgore naredba. Tako da (meni poznato) prvi ducan u HR, koji ima naljepnicu na kojoj tekstom i slikom veli : Romobilima Ulaz Zabranjen!
Neobicna odluka, posebno sto su im osim kvartovskih stanovnika, najveci kupci studenti mahom, po biciklima i kojekavim pomagalima.
Do danas sam rasklopljen, ulazio u ministarstva, ostavljao kraj porte ili info pulte, cak i u gradskim vjecnicama, bez ikakvih problema. Lijepa rijec i sve prolazi. Sud je jedino mjesto zabrane, ali ne romobila kao takvog, vec bilo kakvog vozila, osim invalidskih kolica.
Svog sam ostavio, post novosti, s druge strane ulice u ducanu, gdje sam zamolio da ostavim koju minutu. Pa ako ste inace isli romobilom, te jos imate i stvari, primite na znanje.
...