Trebam savjet oko montiranja TV nosača preko knaufa. Iza knaufa (običnog) je drvena planka, nekih 7-8 centimetara iza knaufa.
Nosač za TV ima dva zgloba i dosta mali prihvat na zidu pa se bojim da će drobiti knauf zbog prevelikog opterećenja na maloj površini (oko 25*6cm). Zbog toga bih stavio komad/otpiljak daske koji mi je ostao (30*30 cm) i njega bih ušarafio kroz knauf u planku, s tim da bi CD profil išao po sredini, iza tog komada daske (ispod knaufa). Onda bih sam nosač ušarafio u dasku, pa kroz knauf i CD profil u planku. Telka je teška oko 12 kila.
Mislite li da bi to igralo? Plan je izbjeći kupovinu novog nosača i da telka ne mazne sa zida
Nosač je ovakvog stila, ali prije pregleda obavezno ugasite zvuk bikoz Indijac + engleski
Link
EDIT: riješeno sa samo dva šarafa (22 cm). Udaljenost od knaufa do planke je ipak ~13 cm, mjereno komadom žice koji sam kroz knauf nabio do planke. Daska je debljine 3,5 cm i nosač nekih 2 mm. Jedno 5 cm šarafa je u planki, na dva šarafa i oba su prošla kroz CD profil. Probao se objesiti i drži to fino.