Potaknut pisanjima na ovom forumu, prešao sam na jedinstveno antivirus rješenje i to samo Windows 10 inkorporirani Microsoft antivirus. I radio mi je godinu dana bez problema.
Međutim, prije koji tjedan počeo mi Win10 izbacivati one notifikacije sa strane da je blokirao neke aplikacije, a one su vezane uz LED podešavanja u kućištu (provjerene CoolerMaster i Asus aplikacije). Onda odjednom ne mogu otvoriti aplikaciju za password manager jer mi se odmah ugasi i Win10 bace notifikaciju da su blokirali sumnjivu promjenu.
Naime, sve se to događa zbog opcije Controlled Folder Access koju sam sada isključio i nemam više takvih problema.
Ali pitanje je zašto mi se to sada počelo događati? Da li je taj feature CFA bio prije isto isključen pa se nekako prije koji tjedan sam uključio ili je došao neki update koji ga je učinio osjetljivijim, ja nisam pametan?
Dodatno, prije sam mogao pristupiti karanteni i u Protection Historyju sam vidio popis svih blokiranja. Sada mi je to non-stop prazno niti imam karantenu.
Ajmo vi iskusnjare, zašto se to odjednom krenulo događati i koje korake da poduzmem u svezi analize?
Hvala...