View Single Post
Staro 18.10.2022., 16:07   #1547
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Koju Nvidia grafičku karticu kupiti - 5. dio

Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova
AMD je imal problema sa određenom serijom grafi (RX5000) i to jer navodno su imali neku HW grešku koju nisu mogli do kraja rešiti sa driverima.

Prije toga, a i sa trenutno još aktualnom generacijom, problema s driverima sa Radeonom nema ništa više nego sa nvidiom. Ja sam imal problema sa driverima na RTX2060 i prije na GTX760 pa ne tvrdim da su nvidia driveri katastrofa.

Nije tu skroz ni do drivera nego do serije. Npr , (uvijek se vežem za igre koje mi budu problem) CSgo radi perfekt sa rx580, 5700xt a sa 6600,6600xt i 6650xt ima problema. Ista konfa sve isto, i driveri isti. Generaliziranje je problem, svatko ima svoje iskustvo, ali svačije iskustvo pomaže u odabiru grafičke. Ja sam sad na “šrot” 3050 i radi mi bolje nego one 3 gore navedene u csgo,fortnite, gta5 itd. Netko ce za iste pare uzet jaci AMD i mozda imati drukcija iskustva.

I da nadodam, ne tiče se tebe naravno, imao sam 1060 3g , pa rx 580, 6600xt te 6650xt i sada 3050 i sa svojim naočala i dioptrijom vidim razliku u bojama, tj toplini boja. Amd ima ljepše boje. Ne zanima me jel do hdmi,dp, monitora itd, razliku na istom kablu i monitoru vidim. Moze mi cijeli net tvrditi da je nema, vise vjerujem svojim očima. I ne , nisam nasjeo na priče i uvjeravanja, primjetio sam kad sam stavio rx580 nakon 1060 i sada sa 3050 nakon povratka na Nvidiju pa sam išao po netu čačkati da vidim šta se dešava
spawn je offline   Reply With Quote