RAM će ti delati po najslabijem keksu, tak da uzmi 2400 ak je jeftiniji pa će ti opet sve biti na 2133MHz.
Ako hoćeš još performansi CPU-a, pogotovo kod prolongiranog loada, onda bi ti preporučil da malo istražiš Throttlestop i da undervoltaš proc. Ako imaš vremena i volje naravno, jer ako hoćeš izvuć maksimum onda buš trebal pimplati satima i testirati. Međutim, i sa nekim safe undervoltom mislim da bi skužil dosta razlike. Zakaj?
Zato jer kod undervoltanja smanjuješ potrošnju, temperaturu i voltažu proca, kaj znači da ili na istoj frekvi radi hladnije, štedljivije (+ onda ti i baterija dulje traje i vent se sporije vrti pa je lap tiši), ili na istoj voltaži proc dela na većoj frekvi.
U mom slučaju sam undervoltal sve i svašta, uključujući i sedmu generaciju proca (koju ti imaš). Mislim da bi nekih (sad bubam) -80mV bilo moguće bez problema, s tim da dosta proceva ide i to -100mV (-0.1V). U mom testiranju, to mi je omogućilo dulji turbo boost, dok mi se kontinuirana frevencija digla za 200-300MHz kaj je na ULV procu ko tvoj prilično osjetljivo. Da ne pričam da je temp opala za bar 10ak stupnjeva.
E sad, minus ovome je kaj, ako previše undervoltaš, proc postane nestabilan pa su moguća smrzavanja/crashevi. Štete po samom procu nemre biti jer mu efektivno uzimaš struju, ne pumpaš ga više od granica

U slučaju ak se skrši lap, kod sljedećeg boota mu dodaš malo mV i probaš opet.