17.10.2022., 16:07
|
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Autor hash
- zaledjivanje isparivaca vani - pretpostavljam da onda klima mora okrenuti smjer i otopiti led,
- kako se ponasa sustav ako je sustav podkapacitiran - ako su gubitci kroz vanjske ovojnice znacajni pa klima radi blizu maksimuma previse vremena.
|
Dosta sam to istraživao i jeftiniji modeli rade na način koji si opisao, prebace se u mod hlađenja, ali bez puhanja u prostoriju iako neki pišu da kojekakvi no-name modeli pušu non-stop, bez obzira bilo normalno grijanje ili odmrzavanje vanjske jedinice. Neka viša srednja klasa i top modeli u vanjskoj jedinici imaju mali grijač koji se povremeno uključi i odmrzava led.
Citiraj:
Autor DoxyTheCroat
Ne da je dosta, nego je i više nego dovoljno.
1.3kW troši, 4.7 kW grije.
Jučer sam po prvi put upalio i drugi konvektor, ujutro je bilo ledeno klincima. (njima je ledeno sve ispod 21 stupanj, tj. ženi, klince zabole).
Znači ova klima, konvektor u WC/kupaoni koji se nikad ne gasi (400W), i drugi od 1250W koji je u igraoni od 14m2.
U kući upaljen PC, laptop, škrinja, frižider od 2 metra, 10+ žarulja koje nitko se ne sjeti gasiti više manje, s tim da sam pilio/brusio pola dana po vani s alatima na struju, u 24 puna sata potrošio 36kW struje po brojilu.
|
Ti si onda spreman za redukcije.  Nama grijanje na 21°C nije dovoljno, dobro dok se nešto radi, ali kada sjediš ili ležiš, onda nikako nije dovoljno. Ne volim nositi hrpu odjeće u stanu jer mi smeta, rukavi stalno negdje zapinju, uvrću se itd. 
|
|
|