View Single Post
Staro 16.10.2022., 19:44   #1540
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Datum registracije: Feb 2014
Citiraj:
Autor Bub0 Pregled postova
I ne, neću prestati o tome i napomenut ću to uvijek, jer amd sa driverima ima problema, to je činjenica.
Evo onda, još jedna činjenica, ukoliko želiš koristiti RTX 3090 ili bilo koju modernu nVidia karticu za AI/ML namjenu, moraš koristiti točnu određenu verziju kernela, drivera i Linux distribucije, jer inače stvar ne radi, dok Radeon modeli imaju kudikamo bolje open-source drivere, gdje tih problema nema. I sad je to opet sasvim moja stvar i činjenica, jer sam itekako svjestan CUDA podrške i kupnja bilo čega kaj nije nVidia ne dolazi u obzir kad su takve stvari u pitanju, ali opet ne polazim za tim da svima koji žele kupiti išta GeForce odmah prepričavam svoja iskustva s čime se oni uopće neće susresti. Kaj se Radeon drivera tiče i tvoje RX 5700 - najviše prašine se diglo oko onih black screen problema koje Isus dragi Bog nije uspjel reproducirati, ali su svi pričali o tome, dok na kraju Level1Techs Wendell nije potrošil nekoliko desetaka tisuća dolara na aparaturu za testiranje kablova, pa je ispalo da HDMI i DisplayPort na AMD, Intel i nVidia hardveru ima točno iste probleme.
Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
Samo da dodam za ove dvije stvari, krivo sam se izrazio, ali mislim da su skoro svi shvatili na nV grafa radi i DLSS i FSX XESSS, na drugima ne radi DLSS. Nemaju sve igre sve 3 opcije, zato sam to napomenuo.

Drugo, ovo za isprane boje tj da je po defaultu izabran limited range ne stoji, već sam bio pisao o tome. Kao prvo tko uopće spaja monitor HDMI-em umjesto DP-om?
Da, ali nVidia ima FSR i XeSS podršku, jer su to AMD i Intel omogućili svojim open-source rješenjima. Tak jasno da DLSS ne radi na nečemu kaj nije nVidia.

Kaj se ispranih boja i HDMI-a tiče, to je pak komedija svoje vrste, a vidiš i sam da ljudi spajaju većinu toga na HDMI.

Makar, kak god bilo, ne bi se uopće korisnici s tim trebali zajebavati, kamoli da se to prepričava kao nešto normalno.
Citiraj:
Autor Bub0 Pregled postova
Istina, Intel Arc ima probleme sa driverima ali njima je to prva grafička ikada pa se nekako to može i progutati, ionako se neće prodavati naveliko još neko vrijeme.
Eto, nasjel si na foru Intelovog marketinga, jer Intel već više od 20 godina ima monopol nad GPU tržištem.

ARC modeli su sramota i samo zadnji u nizu promašaja te monopolističke firme koja ima rekordne zarade i neograničene resurse.
Citiraj:
Autor jjd37 Pregled postova
Nisam vezan ni za jednu stranu (AMD(ATI) ili NV - imao i imam i jedne i druge) ali kupujem grafu na bar 3 godine i ako dajem takve novce želim što manje problema s nečim što mogu saznati prije kupnje jer kako sam naveo dva modela sam već eliminirao - po jedan s svake strane plota jer postoje evidentni problemi s QC ili softverom koji dolazi s grafom a manifestiraju s u pretjeranom zagrijavanju zbog slabijeg prijanjanja hladnjaka s jedne strane i nemogučnosti rada sastavnog dijela kartice s druge strane.
IMHO za GeForce si još pogledaj i ASUS TUF modele, a za Radeon Sapphire Nitro+ baš radi ovoga kaj si navel, obzirom da su obje firme napravile odlične RTX 3080 i RX 6900 XT verzije.

Na poslu imamo hrpu ASUS TUF RTX 3080/3090 modela i to je nepoderivo, a vrte kojekakva AI/ML čuda tehnike 24/7 već skoro dvije godine. Sapphire je pak alfa i omega za bilo kaj vezano uz Radeon ponudu.

Čisto za primjer ...
ASUS TUF RTX 3090 je cijenom slična, a bolja od Gigabyte RTX 3080 Ti Gaming OC, pa možda da odmah kupiš najbolje i miran si.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750
AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5

Zadnje izmijenjeno od: The Exiled. 16.10.2022. u 20:37.
The Exiled je offline   Reply With Quote