View Single Post
Staro 11.10.2022., 07:23   #50
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor deevzg Pregled postova

mogu jedino podkrijepit svoje stajalište svojim iskustvom moja kolekcija svi su mehanički i još četvrtinu ih imam s bed sektorima koji još uvijek pišu brišu znači mogu se koristit kao usb stickovi za prebacivanje podataka , diskovi nisu u pogonu već se pale po potrebi što se tiče sadržaja skupljano zadnjih 15-stak godina..

https://postimg.cc/vDMYg39J
Svaki moj disk na kojem su se pojavili bad sectori završio je van pogona jer takav disk više nisam mogao smatrati pouzdanim za svoje podatke. Radio sam backup podataka, ali je isto tako ispalo da su fotografije snimljene na dijelu diska na kojem su se pojavili bad sectori bile s greškom (fajl se otvarao bez problema, ali s artefaktima tipa šareni kvadrati na fotografiji) i fotografije su zbog toga bile neupotrebljive. I to na dijeljenom disku na koji je kolega direktno skenirao. Kada radiš grafičku pripremu i ostaneš bez fotografija, to ti je isto kao da programiraš i dio programskog koda ode u vjetar. Naravno da je disk letio van i kolega je morao sve ponovo skenirati.
Tebi sretno s tvojim [mehaničkim] diskovima...
Sinac je offline