View Single Post
Staro 10.10.2022., 17:03   #42
Max Rockatansky
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor deevzg Pregled postova
ma nije valjda !? cigla, bez znakova života, nema detekcije! eto meni se to desilo samo sa jednim hddom kojeg je spalio grom
, evo pa neka kolega "delavi" sam procjeni šta mu je činit
Da, upravo tako, komp ga je počeo "gubiti" u BIOSu (detektirati svaki 2.-3. put nakon restarta), umirao je par sati dok na kraju više nije davao nikakve znakove života.
U tih par sati ni proizvođačev diag utility nije uvijek jednako očitavao stanje i kapacitet (ukupni i po particijama).

Da se nadovežem na ovo što je Sinac napisao, i da imaš desetak SSD i/ili HDDa to je kap u moru kao uzorak za bilo kakve tvrdnje o pouzdanosti. Trenutno od svojih 14 SSDa i 38 HDDa mogu samo izdvojiti 39. koji stoji kao suvenir za anegdotalne pričice, Quantum LPS170 iz 1992. (170 MB ) koji još uvijek radi. Da u međuvremenu nije crklo par desetaka (od "slavnog" IBM Deathstara, nekoliko WDa i Seagatea), možda bih i mogao pomisliti da su HDD pouzdani ali nažalost ipak nisu. To je i dalje najgora komponenta po šteti koju napravi, tako da ih treba imati što više komada, sa što više kopija i na više lokacija, ovisno koliko su ti podaci bitni.
Max Rockatansky je offline