Citiraj:
Autor Juice
On misli na sheranje wifi na koji je uređaj spojen, ne mobilne mreže.
Al koja je svrha sheranje wifi na koji je uređaj spojen? Znači da je taj isti wifi u dometu i ostali uređaji se mogu spojit na njega, nema potrebe za dodatnim sheranjem. Ili ima neki prikriveni trik?
|
Naravno da ima ! Inace ni sam nebi bio toliko "triggered" sta su skinuli tu opciju.
Naime, cesto su Wifi mreze konfigurirane tako (lose) da od 3 uredjaja samo 1 ce ti se spojit, a ostali ili nece moci ili ce ih izbacivat cesto.
To se jako cesto desava u low end Laptopima koji nemaju Intel Wifi/BT combo module nego Atheros cipove (Qualcom) koji su vecinom sranje u tim low end uredjajima. U prijevodu, u dosta njih puca veza samo tako ...
Ili pak je WiFi mreza konfigurirana da ce ti username & pass biti moguc za spajanje samo jednog uredjaja.
E tu meni je moj Xiaomi Mi6 sluzio ko WIFI extender/hot spot. I to je radio jako jako dobro ! Puno bolje od nekih jeftinijih routera (tipa TP link i ZTE) koje sam imao i koristio !
A da ne govorim jos o nevoljama kad imas recimo 10+ WIFI mreza koje se preklapaju, i routeri kojima je sve na automatic. Pa kad mjenjaju frekvencije automatski, poizbacuju (diskonektaju) sve zivo sta ima malo slabiji signal/prijem (svako malo)
A inace high end mobiteli, su opremljeni jako dobrim WIFI modulima i jako dobar im je software i konfiguracija ... Jer valjda ne mogu izbacit na trzite tako nesto skupo a da to ne radi tip-top.
DOK kod jeftinijih USB Wifi dongle-ova i ovih low end laptopa .. to je rulet.
Radi i ima podrsku (driveri) taman toliko da ti se za par godina neda zezati s githubom i ostalim nego kupis novo sta radi out of the box.
U mobitele vecinom ubacuju kvalitetne wifi module, al evo koliko vidim Samsung je zakljucao tu opciju na nekima. I trebalo bi ih probat Rootati i onda vidit jel to radi.
Al onda ne mozes mob koristit za Banking aplikacije (rootani) nego opet moras izvodit komedije...
Katastrofa !