Tema: Automobili
View Single Post
Staro 06.10.2022., 21:29   #63680
beli14
Premium
Moj komp

beli14's Avatar

Datum registracije: Mar 2011
Vozim nekih 12-15t km godišnje (od toga samo 10% autocesta). Trenutno imam ljetne 205/55/16 + zimske 195/65/15. Star auto, prednji pogon, 105KS. SZ dio Hrvatske.
Ljetni set je gotov. Nexen HD Plus, šesta sezona (preko 45k km, odoka). Dubina profila je 4mm, ali je na mokrom katastorfa, pogotvo na kočenju. Očekivano.
Dok za zimske gume imam LM005. Odlična guma, no ako ih stavim i vozim kako zakon kaže od 15.11 do 15.4 onda je guma brzo "spaljena". Mislim, uvijek montiram kasnije i skinem prije, ali vidi se po rubovima gume ne trošenje nek "trganje"

Nisam lijen i imam prostora za skladištiti gume doma kako treba, ali ljetne ne potrošim a zimske uništim za dva tjedna ak je vani +20C.

Stavio bih cjelogodišnje na mjesto ljetnog seta.
Vidim da ste se raspisali o tim gumama na stranicama prije. Svi samo spominjete kišu i snijeg, a mene ponajviše zanima kak cjelogodišnja guma izgleda nakon ljetne sezone na +40C? CC2 mi uopće nije zanimljiva jer za tu cijenu vozim i ljetne i zimske budget. A i svi vozite neke bijesne dimenzije, i/ili SUV, i/ili 4x4, i aute od 200KS pa kad zavrti kotač na ubrzavanju je guma kriva
Nexenom sam jako zadovoljan za moje potrebe.

Za oko mi je zapeo Hankook Kinergy 4S2 H750. Ima netko da vozi tu gumu više sezona?
Bojim se ak ju sad stavim, da bude dobra do 25k km (dvije godine) i onda opadne jako pred treću zimu. Ima netko da barem 3 pune godine vozi cjelogodišnju pa da veli kako je?
beli14 je offline   Reply With Quote