Ja osobno imam 2 seta, ali ne zbog zime nego zbog ljeta
U zimi imam cca. 2 puta kroz Gorski Kotar (ZG-Krk), a kako je to autocesta to se ipak cisti, pa onda zimske ili cjelogodisnje mislim da nema veze, obje bi vise nego dobro odradile svoj posao. Osim da me bas za vrijeme puta uhvati neka snjezna mecava, ali prije puta uvijek provjerim vremensku prognozu, pa...

Prije sam isao redovito na skijanje i tamo je zimska bila must have, ali ne idem vec nekih 5 godina, pa mi taj argument za zimsku ispada.
Ostatak ZG i okolica i tu bi IMHO i cjelogodisnja odradila bez problema, cak sam sklon vjerovati da bi u zimskim uvjetima kakvi su u ZG cjelogodisnja bila bolja od zimske.
Ali zasto necu cjelogodisnje je zapravo ljeto jer se po ljeti dosta vozim i napravim vecinu kilometara bas u tom razdoblju. A misljenja sam da cjelogodisnja guma nije niti priblizno dobra kao ljetna, posebice jer se za moju dimenziju povoljno moze kupiti vrhunska ljetna UHP guma.
S obzirom na nasa ljeta kada bude puno dana s 35+, a gotovo cijelo vrijeme finih 30+ 'C siguran sam da je dobra ljetna UHP >>>>> cjelogodisnja.