Citiraj:
Autor Hamm
Moram priznati da sam iznenađen.  Ja ti velim da da je bio dan da nije bilo očišćeno i da se jednom žena vraćala doma od izlaska u samoboru jer je bila na ljetnima, a cesta nije bila očićšena i bilo joj je teško kontrolirati auto.
Sve ovisi kada ideš na posao. Ako radiš od 9 onda super vjerojatno i je ali ako si ranije na cesti tipa u 6 i ako je jaki snijeg često se događa da nije prošla ralica.
2018. u 17h.
Nije se jednom dogodilo ali evo od ovog imam snimku. Na ulasku u samobor ralica nije prošla i auti su složili lijepi sloj bljuzge.
Ne bi rekao da ima veze s midnsetom ali ima veze sa "što ako..."  Ne jednom smo ostali koji dan duže u Zagorju kod bake jer se eto nije moglo automobilom van iz sela zbog snijega. Selo je u kotlini pa je uzbrdica fakat finjak.
Isto tako zimi često idemo okolo po bregima i da zna padati snijeg dok idemo i kad se vraćamo. Ne jednom ga je napadalo da ga je bilo na cesti i to 10cm +, a gore su ceste uske i često u jako jako jako lošem stanju.
A kaj se tiće avg brzine vjerojatno smo tu negdje. Kad je ljeto, suho, pregledno i nema prometa vozim se brže, a sve ostalo normalno ili sporije. Kiša, snijeg, led, noć...usporim i to dosta. Ne žuri se meni nigdje.
I inače punac ima sava all season na berlingu. Često guma proklizava na blažoj cesti, a pogotovo je veselje u jesen/zimu.
|
Zaključili smo da tebi trebaju dva seta. I to je super. Vjerojatno svi koji se voze po Zagorju, Samoborskom gorju, Lici, Gorskom Kotaru, ikakvom gorju gdje ima zime, valjda znaju da im je bolje sa dva seta. Ako nisu znali do sada, valjda sada znaju.
Ali mnogi ljudi idu na posao iza 8h, ili rade remotely (ili barem mogu ostat remotely ako napada snijeg kojeg ralica nije počistila), ne voze po bregima, ne idu preko Like i Gorskog Kotara po zimi...
šta će tim ljudima dva seta?
Ja osobno ih imam (Michelin Pilot Sport 5 i Conti TS860 na trenutnom autu), ali ako nigdje neću ići za zimu (a lako moguće da neću), pitanje je dal mi treba ovaj zimski set.
i PS molim te nećemo uspoređivati Savu all season sa CC. CC su prve jako uspješne all season gume, i prije CC-a ja nisam nikad imao all season, niti sam ih preporučivao ljudima. Ali je Michelin uspio napraviti napokon all-season gume koje su upotrebljive i dobre za većinu ljudi u ZG.