Tema: Automobili
View Single Post
Staro 06.10.2022., 09:14   #63655
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Budget, a imam najskuplje gume u mojoj dimenziji.
Sad će mi 4. zima na istim gumama, vjerojatno će ići zamjena. Ja ti velim da nije bilo 1 puni dan, a da 90% gradskih i međugradskih cesta nije bilo očišćeno nakon toga perioda.
Moram priznati da sam iznenađen. Ja ti velim da da je bio dan da nije bilo očišćeno i da se jednom žena vraćala doma od izlaska u samoboru jer je bila na ljetnima, a cesta nije bila očićšena i bilo joj je teško kontrolirati auto.

Sve ovisi kada ideš na posao. Ako radiš od 9 onda super vjerojatno i je ali ako si ranije na cesti tipa u 6 i ako je jaki snijeg često se događa da nije prošla ralica.

2018. u 17h.

Nije se jednom dogodilo ali evo od ovog imam snimku. Na ulasku u samobor ralica nije prošla i auti su složili lijepi sloj bljuzge.

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Nemoj komšija, nema gdje me u HR nije bilo od 10/2021 do 04/2022. Van HR nisam išao, ali bio sam na sva 4 vrha Hrvatske po nekoliko puta. Bio i na sanjkanju u Lici gdje su čak i skijali na prirodnom snijegu.

Nije bilo lagano promijeniti mindset u trenutku kupovine all-season guma......

Btw, kroz godine mi se prosječna brzina smanjuje (jer je 90% vožnje jednako). Sve veće gužve, niže prosječne brzine, veća potrošnja goriva.

Ponavljam, nije all-season za sve ljude (mindset) i sve prilike. Ali za veliku većinu može proći čak i ako voziš iznad ograničenja i ne živiš u dvorcu na brdu...

BTW, također zainteresiran za školu sigurne vožnje. Rado bih platio ženi i sebi tečaj...
Ne bi rekao da ima veze s midnsetom ali ima veze sa "što ako..." Ne jednom smo ostali koji dan duže u Zagorju kod bake jer se eto nije moglo automobilom van iz sela zbog snijega. Selo je u kotlini pa je uzbrdica fakat finjak.

Isto tako zimi često idemo okolo po bregima i da zna padati snijeg dok idemo i kad se vraćamo. Ne jednom ga je napadalo da ga je bilo na cesti i to 10cm +, a gore su ceste uske i često u jako jako jako lošem stanju.

A kaj se tiće avg brzine vjerojatno smo tu negdje. Kad je ljeto, suho, pregledno i nema prometa vozim se brže, a sve ostalo normalno ili sporije. Kiša, snijeg, led, noć...usporim i to dosta. Ne žuri se meni nigdje.

I inače punac ima sava all season na berlingu. Često guma proklizava na blažoj cesti, a pogotovo je veselje u jesen/zimu.

Ali ok možda jednog dana odem i ja na all season. Budemo vidjeli sa CC3.

Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Mislim da je koristenje allseason guma jednostavno stvar mentalnog sklopa... Ja sam preskrt da bih kupio 2 kompleta guma, prelijen to mijenjat i definitivno nemam gdje skladistit drugi par guma...
As I said...lijeni/škrti ili nemaju gdje. Ok šalu na stranu kako ti podnose all season gume duža putovanja po pitanju habanja?

Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 06.10.2022. u 09:25.
Hamm je offline   Reply With Quote