Tema: Automobili
View Single Post
Staro 06.10.2022., 01:22   #63652
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,505
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Znamo ceki da si ti posebno "štedljiv" na lovi i da ideš na budget opcije. Ne čudi me da imaš all season gume. Ti prvi od svih na forumu i to što jeftinije to bolje.
Da da mlad ko rosa u podne ali zato 0 kazni za brzinu i 0 za mobitel.
Tri dana u četiri godine snijega? Ajde ok. Ak ti tak veliš mora da je tako.
Budget, a imam najskuplje gume u mojoj dimenziji.
Sad će mi 4. zima na istim gumama, vjerojatno će ići zamjena. Ja ti velim da nije bilo 1 puni dan, a da 90% gradskih i međugradskih cesta nije bilo očišćeno nakon toga perioda.
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Hm zg i okolica…jel se zapravo nekada zimi micete od doma? Ili ste samo relacija doma-posao? Idete li negdje gdje mozda i ralica ne prolazi? Ne idete negdje na selo? Rodbina? Izleti? Nesto…
Nemoj komšija, nema gdje me u HR nije bilo od 10/2021 do 04/2022. Van HR nisam išao, ali bio sam na sva 4 vrha Hrvatske po nekoliko puta. Bio i na sanjkanju u Lici gdje su čak i skijali na prirodnom snijegu.

Kada napadne 50cm friškog snijega u Zagrebu jel idem na Sljeme odmah u 2 u noći ili jurim kroz najstrmiju ulicu u Zagrebu (navodno ulica Murka Matije na Fraterščici) ? Normalno da ne.

Nije bilo lagano promijeniti mindset u trenutku kupovine all-season guma jer sam isto slično razmišljao da riskiram glavu sebi, ženi, djetetu, ljudima oko sebe jer što ako ih pogazim!? Jok, za 5m me neće guma spasiti niti ću nju moći kriviti. Vozio sam je po snijegu na autoputu kad je imala 2. zimu (znači prošao sam jedno ljeto s njom) i vozio sam brže od 80% ekipe na istoj dionici i preticao (što se baš i ne radi kad imaš dobro utabane trake). Dal bi to radio sada sa gumom nakon 3 ljeta ? Vjerojatno ne, provjerio bih prvo kako se ponaša guma, ali vjerojatno bih bio u onoj grupi koja je vozila niz Ravnu Goru 60kmh i opet bih stigao doma sretno. Pola ure kasnije, ali sretno sigurno. Isto kako ne bih vozio po pljusku kako sam vozio kad je bila nova. Nije to stvar guma, nego glave i pameti u njoj. Bezrezervno vjerovati gumi, meh.

Btw, kroz godine mi se prosječna brzina smanjuje (jer je 90% vožnje jednako). Sve veće gužve, niže prosječne brzine, veća potrošnja goriva.

Ponavljam, nije all-season za sve ljude (mindset) i sve prilike. Ali za veliku većinu može proći čak i ako voziš iznad ograničenja i ne živiš u dvorcu na brdu...

BTW, također zainteresiran za školu sigurne vožnje. Rado bih platio ženi i sebi tečaj...
__________________
"Everything with a heartbeat can knock you down"
Vuco je offline   Reply With Quote