Tema: Automobili
View Single Post
Staro 05.10.2022., 08:51   #63613
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Automobili

Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova

Prije bi imao top ljetnu gumu kroz tih pola mjeseca/mjesec eventualnih problema i top zimsku u opet pola mjeseca/mjesec visokih temperatura nego osrednju gumu kroz cijelu godinu.

Nisi uzeo u obzir i druge gume. Znaci cc2 je 5 metara losiji od najbolje zimske na tom odredenom testu u toj određenoj dimenziji na tom određeom autu. Mozda na drugom autu s isto dobrim premium gumama razlika bi bila manja, na ovom testu su samo top 5 na testu , ne top 5 premium proizvođača. Vec na 5. mjestu , semperitu je razlika nikakva. Na jednom testu se koristi npr Golf Gti koji je 500 kila lakši od mog i spotrskiji te dimenzije guma nisu iste. Mozda sa cc2 prije stanem ja u mom autu s smojom dimenzijom nego Golf u dimenziji na testu jer u kocenju nije bitna samo guma. Na tom testu su izrazenje vrijednosti testa na istom autu s istim vozacem i to je problem kod testiranja. To mi je sve ispricao vulkanizer kad sam montirao svoje cc2 pa malo popricali o tim testovima. Plus za kraj,najbitnije je podneblje. Meni se dunlop wintersport 5 dot 2019 raspao ove godine. Zivim u Istri i 3 godine te 18000km je imho premalo za takvu premium gumu. Nije da se vozim samo po istri, ali sam malo km napravio s njima van HR u zadnje 2 godine. U proljece me uhvatio snijeg prema zagrebu vozio sam kao po jajima, guma je bila potrosena nakon samo 18000 jer se unistavala zimi po toplom vremenu. Tako da ova ako traje bar 5 godina s istim stilom voznje meni super. I naravno uzeo sam najbolju cijelogodisnju da me ne iznenadi negdje malo snijega.

@Buljo

Nisam još stigao probati na jako grubom asfaltu kao sto je npr AC Karlovac Zagreb bar na 120kmh. Ali lokalno su super tihe i na grubom i na neravnom ali lokalno idem max 90

Zadnje izmijenjeno od: spawn. 05.10.2022. u 16:06.
spawn je offline   Reply With Quote