Tema: Automobili
View Single Post
Staro 04.10.2022., 07:26   #63595
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Što je stvarno tako loše preko Karavanki, prozujao sam tuda tri puta, svaki put bez problema.

Tu sam poludio zadnji put, kad sam se vraćao iz Genove, išao sam preko Trsta, i onda me navigacija bacila na slovensku autocestu, nekih 10-12 kilometara do Kožina, morao sam platiti 15 eura.

Na forum.hr su rekli ako stavis da je kupac pravna osoba, da mozes odmah kupiti.
Ima neke veze sa pravom EU i pravom običnih osoba na povrat novca.
Ja sam kupac pravna osobaAko ste kupac pravna osoba, digitalna vinjeta odn. digitalna godišnja kartica za naplatu posebne cestarine odmah je važeća. U slučaju online kupnji vaše pravo na odustanak od kupnje ne vrijedi. Više informacija

Inače, da ne bi skoro se zeznuli kao ja, koristite samo

https://www.dars.si/Vignette_system/E-vignette
odnosno

https://www.asfinag.at/en/toll/vignette/

Nisam razmišljao,kliknuo sam na prvi rezultat na googlu i skoro pa da sam kupio austrijsku vinjetu za 19,80 eura, i slovensku za 25 eura.

Nego, sada kada vidim ovu lijepu rutu kroz Italiju koju ste mi isplanirali, da li uopće ima smisla onda ići na Villach ili da krenem na -Treviso -Trento - Bolzano - Innsbruck ?

ili direktno ruta Trst - Udine - Brenner - Inssbruck
Ruta ST Insbruck preko Slovenije i Njemačke je samo 100 km kraća od rute preko Trsta i cijelim putem AC preko Verone.
Izbjegnuo si eventualne kolone kod Karavanki, ali od Verone na Brenner ima sva sila kamiona.
Kraćenje preko Trevisa i Trenta zaboravi, previše ograničenja kroz naseljena mjesta.
Tempo kojim ćeš napredovati ovisi koliko si spreman riskirati vožnju većom brzinom.
Iako sam na ti rutama uvijek vozio bus pa nisam ni mogao sagriješiti imam dojam da je kroz Italiju nekak lakše, digići vole fino vozit...