Citiraj:
Autor ALiEN17
nemam nijednu ploču  ali slušao bih, kada smo sestra i ja bili mali, još u vrtiću, slušali smo četiri godišnja doba, pričice za djecu na LP itd.  sjećam se zvuka dijamantne (ili kakve već  ) igle po pločama
koja je preporuka da se nešto najjeftinije nabavi, a da valja? jer iskreno, ne daje mi se 1000 kn na gramofon pa onda + 1000 kn na pojačalo pa onda + 1000 kn na zvučnike + onda na ploče - ja bi nešto u stilu "ključ u ruke", a da barem imalo valja, a s druge strane opet ono - da baš ne uništava ploču koju slušam ili da nije reprodukcija za ocjenu 1 (neodovljan), znači da nije neko totalno smeće
|
Prije svega, mislim da puno ljudi koji ulaze u priče s gramofonima malo trebaju preobličiti način razmišljanja. Kažeš da nemaš ploča, znači kupovati ćeš novo. Ako ne to, onda ako hoćeš dobre kopije rabljenih albuma, plaćati ćeš ih na discogsu jednako kao i nove. Čitaj 200+kn po ploči. Kako god okreneš, dobre ploče su ozbiljna stavka. I onda ne htjeti uložiti u solidan sustav (inicijalno čak i ne samo zbog zvuka, već zato da ne uništiš te skupe ploče) je po meni potpuno suludo.
Druga priča je ako misliš nabavljati krš sa hrelića i raznih sajmova za 20kn i rovati to nekim plugom čisto zbog nostalgije. Ako se o tome radi, onda uzmi onaj all in one krš. Iako, danas čak i ovi što prodaju jugotonke u max G stanju nekih "klasičnih" albuma danas misle da imaju ne znam šta pa traže presmiješne pare.
Ja bih ako doista misliš ući u tu priču uvijek išao ako idem na novo na neki entry model Rege, Pro-jecta ili Technicsa. Drugo zaboravi. Ako imaš nekoga tko se razumije - s/h Lenco, Thorens - uvijek super....ali tu trebaš doista znati što radiš.
zaobiđi gramofone sa ugrađenim phono stageom. Uzmi neko solidno entry level integrirano pojačalo koje ima i MM phono stage u sebi i par nekih entry zvučnika i onda znaš što si kupio i što imaš.