View Single Post
Staro 01.10.2022., 13:20   #87
Neo-ST
Premium
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Night Pregled postova
Ako ti je PiHole DHCP server onda stavi DHCP opciju 6 da Pi dodjeljuje sebe kao DNS. Onda bi svi klijenti trebali dobiti DNS server od Pija pošto je on DHCP server, a DNS opcija je dio DHCPa.
Kakva opcija 6?
Ne mogu to naći u settingsima.

EDIT:
Setupirao unbound, uključio DHCP. U routeru stavio da Pihole bude DNS server. Ipconfig kaže da komp koristi Pihole kao DNS server. Komp se pojavi u Pihole admin panelu, zelene je boje i piše da koristi Pihole.
Dnsleaktest faila i dalje, adrese skuplja preko VIP-a, Njuškalo prikazuje reklame, itd... uglavnom, ne funkcionira.

Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Evo ti malo posla:

1. Što kaže statistika iz pihole?
Mora se vidjeti svaki DNS upit - ako je došao do pihole.
2. Pogledaj si na kompu da li ti je uopće pokupio s routera IP adresu pihole kao DNS servera. Flushaj DNS na kompu prije testiranja da ne bi neki cache bio u pitanju.
Testirao sam na 3 uređaja - komp, mob i smart tv.

Za sva 3 piše da koriste Pihole. Sva 3 koriste Pihole kao DNS.

Komp:
Oglasi sa pceksperta i njuskala i još nekih siteova prolaze.
Oglasi sa msn.com ne prolaze.

Mob:
Isto

Smart tv:
Isto.

Razlika je šta pod Query log, vidim da TV i mob traže DNS upite od Pihola, međutim komp se uopće ne pojavljuje na listi. Kako je to moguće, a sva 3 koriste Pihole i ispravno su konfigurirani ?

Također sam skupio sve najveće adliste sa neta, čak ove koje uBlock origin koristi, imam preko 2M domena blokirano, i opet oglasi prolaze.

Zadnje izmijenjeno od: Neo-ST. 01.10.2022. u 16:09.
Neo-ST je offline   Reply With Quote