View Single Post
Staro 30.09.2022., 17:07   #224
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor marko_st Pregled postova
Jel to to? Privitak 25561
OMG znači nisam pojma imao da je philipsov toliki očito sam pobrkao lončiće
Kažu da najbolje radi od tih serijskih

Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
rPi4 bi trebao raditi out of the box sa ssd-om, tako da je kolega vjerojanto nešto previdio.
rPi3 treba malo nagovaranja i odgovarajući adapter. Ne radi sa svime kako si napisao.
Što se tiče Lidl senzora, što ti ne radi dobro? Ja ga koristim, i zadovoljan sam.
Onda ja nemam sreće jer mi tu i tamo u potpunosti prestane raditi, pa moram čupat bateriju + često ne registrira pokret nakon dužeg vremena, kao da ode u neki sleep.
Moj je ovakav - https://zigbee.blakadder.com/assets/...dl_HG06335.jpg

Istina, usb case igra ulogu navodno, ja sam imao sreće pa potrefio onaj koji radi normalno preko USB 3.0

Citiraj:
Autor mann Pregled postova
Isprobao sam većinu popularnijih zigbee i zwave stvarčica. Wifi nisam jer ne želim toliko ip stvari upitne podrške i sigurnosti. Da me netko pita što bi preporučio u budget segmentu rekao bi zigbee Aqara H1 I slične kao što.su već neki spomenuli.
U samom prekidacu ti je sve. Dostupno, jeftino I kud I kamo bolja podrška od čudnovatih aliex uredjaja.
Dijelim mišljenje

Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Drugi problem je koji je mene izbijao iz cipela, RPI 4. i usb 3.0 znaju stvarat smetnje WiFiju, i ja kad ustekam ssd u USB3.0 port, rpi se ne spaja na WiFi, a pošto mi pi radi u headless modu, ja sam mislio da ne boota sa diska
Workaround je koristiti lan, ili naci neki dobar shielded usb 3.0 kabel(tako kazu na redditu)
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Dodao bih samo na gornji post - svakako probajte usb 2.0 i vecina problema ce biti vjerojatno rjesena. Moguce cak i problem loseg sata adaptera, tj bootanja s njega.

Mrzim usb 3.0
Vidiš dobra fora, spojiti na USB 2.0. Za HA ionako neće smetati, sumnjam da ikada iskoristi USB 3.0 propusnost.
WiFi izbjegavati za HA

Citiraj:
Autor STmateo Pregled postova
Što se tiče Raspberry Pi 4, toliko me iznervira taj glupi uređaj da bi ga najradije ritualno spalia na plinskom kuvalu.
Treba mu poseban kabel, poseban SSD, pa uštekat u poseban USB, pa posebno napajanje - WTF?!
Potrošia sam 150 EUR na sve šta mi treba i sad to kao ne valja nego trebam kupit neke druge diskove i kabele?!
Ako USB ne radi sa USB uređajima meni to znači da je uređaj pokvaren!
Za te novce sam moga kupit neki stari NUC i vrtit sve na njemu bez problema. Uglavnom, nisam fan R4...
A da ne govorim o kućištu u koje stane i R4 i SSD - košta više od R4 i SSD-a skupa... Pa ko je tu lud?
To to

Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Ja ti imam dosta sonofa, ok rade, ali baterijski uređaji troše baterije dosta. Imam aqara i sonof senzor za temperaturu, dok u aqari promjenim jednu batku, u sonofu bar 2.
Jel taj sonoff senzor isto zigbee?
Kod mene baterija najdulje traje u Xiaomi Mija switchu, a najviše se koristi, to je ovakav - https://mi.hr/mi-smart-wireless-switch
Zatim Aqara, pa najlošiji Tradfri
Ali govorim o switchevima (buttonima), nemam senzore.
SPLiFF je offline   Reply With Quote