View Single Post
Staro 30.09.2022., 15:05   #82
Neo-ST
Premium
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007

3. Pretpostavljam da je ovo dokaz da te postavke u routeru nemaju nikakvog efekta, jer ovo je rezultat dnsleaktest-a:

Iz ovog je evidentno da router ignorira moje custom postavke za DNS server i svejedno upite šalje VIP-u ?

4. No unatoč tome, Pihole ipak registrira klijente i piše da su spojeni na Pihole, međutim adblockanje ne radi:

Napomena: u svom routeru sam isključio DHCP server i stavio da Pihole to obavlja.
Zato je router na 192.168.0.1, a Pihole na 192.168.0.2
Kompjuter s kojeg je testirano je na 192.168.0.18, sve se vidi u screenshotu.

5. DNS query log prikazuje da filtrira samo DNS upite sa mog mobitela koji je spojen na mrežu, ali ne i sa kompjutera. Nije mi jasno kako, jer oba su spojeni na isti router:

Šta se pobogu događa ovdje ?
-->
Ovako, da ne odgovaram svakom posebno...

1. Ne želim postavljati DNS servere na svakom uređaju da šalju upite Piholeu, želim da svaki uređaj automatski ima adblocker kada je spojen na moju mrežu, a to mogu jedino preko routera.

2. S tim routerom je očito neki problem, kako sam već opisao u ovom postu, neće da prihvati DNS postavke za primary DNS server.

Uperim ga prema Piholu i svejedno reverta primary DNS server na 0.0.0.0:

3. Pretpostavljam da je ovo dokaz da te postavke u routeru nemaju nikakvog efekta, jer ovo je rezultat dnsleaktest-a:

Iz ovog je evidentno da router ignorira moje custom postavke za DNS server i svejedno upite šalje VIP-u ?

4. No unatoč tome, Pihole ipak registrira klijente i piše da su spojeni na Pihole, međutim adblockanje ne radi:

Napomena: u svom routeru sam isključio DHCP server i stavio da Pihole to obavlja.
Zato je router na 192.168.0.1, a Pihole na 192.168.0.2
Kompjuter s kojeg je testirano je na 192.168.0.18, sve se vidi u screenshotu.

5. DNS query log prikazuje da filtrira samo DNS upite sa mog mobitela koji je spojen na mrežu, ali ne i sa kompjutera. Nije mi jasno kako, jer oba su spojeni na isti router:

Šta se pobogu događa ovdje ?
Neo-ST je offline   Reply With Quote