Ne volem oisd.nl listu, ogromna je i blokira mi masu toga sto ne zelim. Cak ni pce nisam mogao otvoriti s njom, morao sam ga whitelistati
Zvuci kao da klijenti nisu pokupili pihole dns ili ruter broadcasta samog sebe kao dns server i proslijedjuje upite paralelno s piholeom... To mozes provjeriti recimo na kompu - desni klik na network adapter, status, details i tu vidis koji dns server povlacis.
Koji ruter imas?
Za test mozes napraviti ovako - makni sve postavke iz rutera, vrati sve na staro. Ali pusti pihole upaljen. Probaj samo na kompu rucno upisati dns adresu piholea pod ipv4 postavkama konekcije, reconnectaj kabel/wifi (ovisi sto koristis) pa prati u logu piholea sto se dogadja.
Dnsleaktest je dobar za debugiranje, njega sam zaboravio.
Kod mene je pihole+unbound kombinacija, ali to ne bi trebalo stvarati razliku. Ruter moze jebat ako se pravi pametan i mobovi/google uredjaji vole imati hardkodirane dns servere pa mogu zaobici pihole - da bi ovo blokirao trebao bi blokirati dns upite prema wan-u za te uredjaje, al s tim nemam iskustva i izlazi van domene piholea. To nije pravi problem kojeg tebe muci.