Citiraj:
Autor MatijaV
Pozdrav ekipa, dugo godina sam sam korisnik androida i samo Samsung modela S serije, nikad u životu nisam bio korisnik apple i ništa iz njihovog eko sustava.
Sad je možda došlo vrijeme da prijeđem na apple tj na iPhone, najveći razlog je to šta je iPhone puno bolje izdrži baterija što je meni ključno za radni dan, također mi se više sviđa fluidnost i rad samog sustava.
Zanima me koje bi prednosti/nedostatke naveli za prijelazak sa andorida na ios. Imam u planu prijeći sa S22 Ultra na iPhone 14 Pro Max
|
Nema sad tu nekih velikih prednosti i mana, ipak priamo o dva flagshipa. Siguran sam da je taj Samsung vrhunski mobitel isto tako.
IP je fluidan i biti će fluidan sigurno dulje nego bilo kakav flagship android.
Baterija na IP13 PRO MAX traje sigurno pola dana dulje nego najjači flagship na samsungu (frend nikada nije imao iphone, uzeo nedugo 13 pro max), baš iz razloga što ima oko 150 poziva dnevno. Kaže da nema dana u tjednu da on android nije morao puniti u autu kada je s posla išao iza 17h.
Iphone, cijeli dan i do drugog jutra bez brige.
On je zadovoljan. Kaže da je puno fluidniji, brži i da radi kako treba. On je u svoj android (mislim da neki s21), nabacao 2-3 mail clienta, 2 vpn-a, 2 broja (viber, whatsapp, signal), nekakvo gps praćenje (custom aplikacija) itd. i to je sve počelo radit probleme već nakon par mjeseci, što je njemu bilo generalno razočarenje.
S IP nema tih problema.
Možda i najveća prednost, IP će ti osigurati da mobitel ne ide EOL još bar 4-5 generacija, što ujedno znači da neće ni štucati do onda. Android, svi znamo...
Da se razumijemo, možda baš tebi neće sjesti IP, ali smatram da u slučaju baterije, IP je trenutno u prednosti.