Pozdrav,
- Instalirao sam HA na Raspberry 4 - nije htio raditi sa SSD i uzrokovao mi je slom zivaca.
- Instalirao ga na stari Raspberry 3 - radi uredno. Instaliran je na SD karticu pa sam kasnije dodao SSD prateći neki tutorial. Sad radi super. Zašto ne radi na R4 - ne znam.
---
Planiram renovaciju stana uskoro, pa testiram HA i uređaje koje bi želio ugraditi. Imao sam plan naruciti proizvode raznih proizvođača i testirati kako rade... ali to je skup sport pa je mozda lakse postaviti ovdje par pitanja:
- Raspberry je super mali uređaj ali bi radije instalirao HA na Synology NAS. Je li to zaista bolje rješenje?
- Zigbee uređaji - čine mi se kao bolje i jednostavnije rješenje nego wifi uređaji (iako su skuplji). Jedino me brine što mi se čini da je manja ponuda Zigbee nego Wifi uređaja (npr. Sonoff). Jesam li u pravu?
- Neke uređaje, npr. Xiaomi door sensor ne mogu dodati jer rade preko bluetootha, nov je uređaj, nema još nigdi načina kako ga dodati, itd.
Postoji li negdi normalno napisana i redovno updejtirana lista uređaja koji 100% rade?
- Želim da sve radi lokalno, bez Alexe i Googlea. Više me zanima automatizacija rada nekih uređaja nego da ja to direktno kontroliram. Ne treba mi vanjski pristup, iako vidim da je i to lako riješit preko VPN-a i sl.
- Postoji li obični zigbee switch (samo jedan kanal) koji se ugrađuje u zidni prekidač? Sve šta nalazim je nešto kao Sonoff Mini 3.0, koji kontrolira 2 spojena prekidača (ako sam dobro shvatio). Ima onaj "basic" koji kontrolira jednog, ali je on WiFi. Ima li neka zigbee alternativa?
- Kako ste te switcheve ugradili iza prekidača? Meni se čini da u kutiji nema mjesta za takvo nešto, pogotovo za one veće switcheve koji imaju npr. 4 kanala.
Razmišljam da ostavim praznu kutiju kraj kutije od prekidača, pa da smart switch ima svoju kutiju. Ima li potrebe za tim?
- Ima li itko iskustva sa Mitsubishi klima uređajima i HA?
- Koji temp senzori rade bez problema, da ne moram provesti dan u potrazi za tutorialom koji će mi omogućiti da ga spojim sa HA? Da ga bar za sat vremena mogu spojit?
- Koji door/window senzori su vam se pokazali najjednostavniji za spojit sa HA?
- Koji motion senzor?
- FM radio?
- I za kraj, vi s naprednim setupima, koji ROUTER koristite?
Hvala