View Single Post
Staro 29.09.2022., 23:19   #77
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Nikad se ne spaja rpi usb na ruter, samo lan kabel.
Pusti ruter neka radi dhcp, nema smisla da to radi pihole.
Nije mi se komp htio spojit na Pihole kad je router bio DHCP, pa sam našao na netu lika s istim problemom i rekao je otkad mu DHCP radi Pihole, da nema više tih problema. Tako je i bilo...

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Vidi postove 58 i 63 za adliste. Ne treba pretjerivati s tim, mnoge se dupliciraju. Moues probati s mojim postom pa prosiri s koleginim listama ako treba. Nakon dodavanja lista, updejtaj ih.

Hmm ne sjecam se kad sam na mobu u appovima vidio reklamu (android). Cak sam morao whitelistati neke reklame jer odgledana reklama daje neke coinove/zivote i sl. u igri.

Canyoublockit mi faila u svakom pogledu, na pihole-u i na nextdns-u (private dns). Ne znam kako radi taj test.

Rebootaj ruter nakon definiranja dns-ova, nekad klijenti ne povuku dns osim ako se rekonektaju ili sl. Mobovi su nekad posebna prica. Neke upite svejedno salju na google dns-ove jer je to cika google tako hardkodirao u androidu.
Ubacio sam već sve te adliste iz tih postova... svejedno prolaze adovi, npr. svi sa speedtest.net
Sad sam ih makao sve i ostavio samo https://dbl.oisd.nl/ jer kažu da je to najveća ad lista koja se konstantno updatea.

Ma kakvi, i s njom prolaze adovi.
Rebootam redovito i rpi i komp da flusha dns, ali svejedno ne radi kako treba.
Neo-ST je offline   Reply With Quote