View Single Post
Staro 27.09.2022., 11:18   #75
piydek
Premium
Moj komp

piydek's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Autor ansha Pregled postova
Previse je skoro 3k kn za 6 jezgreni procesor danas, E jezgre cine razliku u igrama koje znaju koristit veci broj jezgara.
A i bez E jezgara u kalkulaciji, 13600K ce u gamingu biti malo brzi zbog dosta viseg takta u odnosu na 12600K..

Kad su prvi Ryzeni izasli, stavljao se naglasak na multicore performanse, a sad kad je tu Intel bolji value for money,to vise nije bitno?

Jednostavno, gledajuci hladno racionalno, zasto bi pobogu uzeo 7600X pored 13600K ako isto kostaju?
Nisam naisao na igru koja znacajno iskoristava iznad 6c/12t.

Ovo s multicore performansama - moj komentar je isao na to da ako imas na izbor platformu koja je puno bolja kupnja, slicne single core performanse i kupnju u rangu 6c CPU koji nitko ne kupuje radi multicorea (za to se kupuju 7950x i 13900k), za mene je izbor jasan - bolja platforma. Zato 7600x, cak i ako 13600k dostigne ili malo prestigne 7600x u gamingu.

A to da nas je AMD poceo musti s cijenama potpisujem. Mene ozbiljno zivciraju i cijene 5xxx serije. Ali to je tako kad mogu i kad su bolji izbor. Sve je to kapitalizam.

P.S.

Ovo sto gore pisem o boljoj platformi: ja kad sam slagao svij trenutni komp 2017. godine, 7700k su neki gledali kao puno bolju kupnju od Ryzena 1600. Ja sam tada isao na AM4 platformu jer je vex tada hilo jasno da ce to biti odlicno. Ta konfiguracija me 5g jebeno sluzila i sada je na putu do mene 5800x za vrlo povoljne pare i imati cu konfiguraciju koja ubija 10900k, a ne 7700k. To hocu reci o pametnoj kupnji. Da sam isao na Intel, spiskao bih puno vise novaca na promjene platformi da imam nesto slicno ovome sto imam ili bih bio na vrlo zaostalom procu u odnosu na ono sto danas/jucer imamo.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Zadnje izmijenjeno od: piydek. 27.09.2022. u 11:24.
piydek je offline   Reply With Quote