Ja imam AW3423DW, prešao sam sa TN/IPS panela i očekivano sam oduševljen. Možda nekome tko već ima Oled TV u dnevnoj sobi neće biti toliki šok.
Sjećam se kad sam prvi put igrao Elden Ring na tom monitoru. Uđeš u špilju u kojoj nema ni trunka svjetla i monitor je apsolutno crn, svaki piksel je ugašen. Upališ baklju i prostorija se osvijetli ali na način da doslovno vidiš gradacije svjetlosti, jer Oled omogućuje pojedinačnu kontrolu svakog piksela.
Ono što bi volio vidjeti na Oledima je još veći peak brightness. Ovaj je HDR1000 i to se još uvijek ne može mjeriti sa MiniLED-om koji ide i preko 2000nits peak brightness (na 1% površine panela). Po meni je HDR budućnost gaminga i konzumacije videa općenito, i tu bi Oledi mogli briljirati, samo moraju postati dovoljno pouzdani da ih možeš kuriti na još višem brightnessu, što u kombinaciji sa savršenom crnom daje HDR za pasti u nesvijest.
Ne znam gdje je microLED zapeo, to bi trebala biti superiornija tehnologija Oledu, jer nema organskih piksela, a samim time ni degradacije piksela ni burn in-a.