View Single Post
Staro 27.09.2022., 02:23   #68
Splitska Posla
Premium
Moj komp

Splitska Posla's Avatar

Datum registracije: Jul 2019
Još davno mi je profesor Toni Dadić sa splitskog PMF-a rekao "kompjuter je skupa igračka". Nisam bio ni student tad a imao sam jednojezgreni Celeron i mnoštvo snova o bržem procesoru.

Logika Stevea s GN mi nikad nije bila jasna. Lik je fokusiran na igrice i samo na igrice a po njemu Zen arhitektura ne bi dogurala gdje je danas niti bi predstavljala simbol uspjeha da nije Ryzen 5 linije procesora. Naravno, jer R5 je generacijama omiljena best buy opcija svakog gejmera.

U novoj recenziji 7600X, na početku prikazuje benchmarke igrice CSGO i kaže "if you looking for something just to get job done, i3-12100F remains the best option there". Ako nisam tad prekinio gledanje videa, kao što jesam ne znam što bi drugo napravio. Možda je mislio samo i jedino na tu igricu, i u tom kontekstu usporedba procesora iz dvije potpuno različite klase možda i ima smisla, no izjava je totalni promašaj jer se već s R5 3600 u istom grafu dobije tek par FPS-ova manje od njegovog favorita. Radi se o 200+ FPS pa ni bistrooki i dubokoumni igrači navedene pucačine neće primjetiti razliku.

Lik je inače malo umišljen, misli da je svaka njegova bogom dana a od benchmarka i grafova nepotrebno pravi znanost. Pamtim kad je R7 3700X na kraju godine proglasio "nepotrebnim". Možda i je bio nepotreban. Ali u njegovom svijetu nabijanja FPS-ova i omiljenog R5 3600. No Ako želiš procesor "for something just to get job done", osmojezgreni Zen 2 je i više nego dovoljan i dan danas. Ne jer sam ga ja kupio nego jer je i više nego dovoljan a još je i povoljan. A ako se oćeš igrati, prestani se buniti moj Steve, kupi 7600X jer kompjuter je skupa igračka.

Apropo ciljane grupe kupaca Zen 4. Mislim da ni Intel neće obradovati cijenama,a performansama bi trebao konkurirati pa to sve kupce svrstava u dvije skupine: u one koji žele novu platformu i one koji ne žele novu platformu.
Splitska Posla je offline   Reply With Quote