Tema: Automobili
View Single Post
Staro 27.09.2022., 01:40   #63397
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Ljudi ginu u svemu i svačemu, al ne znam dal si primjetio, kad su nesreće s bilo kojim drugim autom, po portalima piše samo saobračajna nesreća, poginulo toliko i toliko. Kad je BMW u igri, onda je u naslovu; Jurio s BMW-om i poginuo, Ubio troje s BMW-om, Oduzeo prednost s BMW-om i ubio dvoje... itd.
Treba razdvojiti statusnu pozeljnost kroz dekadeni pogled HR, te izvrsnost neke marke, odosno BMW-a, onih koji ga prepoznaju kroz ljubav prema imenu, te onih kojima je defaultni izbor kao simbol pozeljnosti, te uspjesnosti kroz sud drugih. U drugoj kategoriji, ima i onih koji precjenjuju svoje mogucnosti.

Pa je stoga naslov svakako zvucniji ako je u njemu sudionik nesrece BMW, Audi, ili Mercedesa. S istima se moze zvucnije docarati i devastacija, ali i nemar vozaca, jer u istom trenutku, njihovo vlasnistvo ucinit ce ih bahatijima, razmetnijima za zakljucak citaca ili gledatelj vijesti iz rubrike crne kronike.

S druge mracne strane, ako zelis listati arhivu Vjesnika, mikrofilmove arhive tiska, NSK-a, ili pitati nekoga tko je u policiji radio 90-tih, neces imati problema potvrditi, da je vecina kamatarskih ubojstava redovito izvrsavana iz BMW-a, od kojih 5 ili 7 najcesce.

Bivsi predsjednik Tudjman je tada dobio blindiranog Mercedesa, ali poklon emigracije 7-ica, svjedno, postao je sluzbeni. Od tada 7-ica je doslovno postala najpozeljniji model kod tadasnjih mocnika, ili onih koji su zeljeli biti vidjeni. Ako ga nisu mogli novog, kupovali su polovnog. Zato je 2000-tih bilo more povoljnih 7-ica po oglasima, bas iz 90-tih. Sjecam se kad mi je poznati iz policije rekao tih godina, da osim ako nije neophodno, da nabrijane 5-ice i 7-mice, po noci gotovo nikad nije zelio zaustavljati. Jer mu je sef rekao, da ne zeli primati pozive, nakon kojih se mora (!) ispricavati, nakon sto je netko jos mocniji isao zvati radi zalbe na kaznu.

Listaj likvidacije 90-tih, a nije ih bilo malo, te nemoj se ograniciti samo na ZG, 5 i 7 su bile gotovo na vrhu piramide. Oduzima li to BMW-u nesto od kvalitete? Naravno da ne, ali Beba ima tu skakljivu povijest pozeljnost iz 90-tih, pa katkad, odzvanja i danas.

Takodjer, dobro se sjecam sto je kod kamatara tad bio standard uspjesnosti. Ako si bio slabiji, vozio si Calibru 4x4, ako si bio bolji, 5 ili 7, bilo je izuzetaka, nekoliko politickih tjelohranitelja (u slobodno vrijeme kamatara) vozilo je SL-a. A vrh kamatara je vozio 8-icu. Dvojac koji je vozio 8-icu po (Beli Manastir rega) poznati su bili po nocnim zaustavljanjima konkurencije, po Savskoj, a jednu epizodu sam vidio tocno na potezu Botanickog.

Lik kamatar koji je imao nekakv otpad, toga policija ni nacrtanog nije voljela zaustavljati kad je prosao u 8-ici.

Eto, da se malo vratimo kroz uzbudljivu auto proslost

...

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 27.09.2022. u 01:55. Razlog: dodao misao
Visage je offline   Reply With Quote