Tema: Automobili
View Single Post
Staro 26.09.2022., 17:42   #63383
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor domy1 Pregled postova
Il

Znaš koliko košta automatik? Znaš koliko ljudi ga zna popravit? Čovjek je pristao na 20k kn, mijenja se najskuplji dio mjenjača i ok. Problem je što je naravno bilo skrivenih troškova, ali glavni je da problem nije riješen. Možeš jedino na sudu tjerat pravdu.

Moja cijela poanta počevši od kočione, nije problem platit, ali da dobiješ riješenje, tj ono što si platio. Evo ti kolege i Alfe, a meni su htjeli mijenjat kompjuter u drugom servisu. Na kraju problem bio jedan jack od senzora, i auto je bio u do sad neviđenom safe modu bez gasa na 1200o/min.

Da se vratim na automatika, uzmimo ZF, odi u bilo koji ovlašteni, recimo nek je BMW, ulje se ne mijenja. Pitaj ZF koji ga je proizveo, on kaže ulje se mijenja itd.

Imam Aisina iz kojeg ni ne možeš ispustit ulje, nego se isto "obnavlja" kroz cikluse od po 3 litre. Da, da postoje pumpe, ali to sve nije namijenjeno da se radi. Ali znao sam šta me čeka kod rabljenog, pa sam ciljao na što novije s manje km i odmah promijenio 3 ciklusa po 3 litre.
Neće novo ulje uništit mjenjač, ali će definitivno pokazat koji je u banani.
Apsolutno me zaboli koliko kosta automatik i koliko ga ljudi zna popraviti. Nisam uopce o tome govorio, vec sam govorio o tome kako ljudi mrtvi hladni ostavljaju aute na popravku unatoc velikim ciframa i stavu mijenjat cemo dok ne popravimo.
A sad kad si vec spomenuo automatik, opet je problem u ekipi koja ne istjera to dokraja i samo pređe preko toga.
Master_Hrc je offline   Reply With Quote