zar nasi ne kupuju na mediternaskom trzistu, koje ne objavljuje javno cijenu?
@sudari s BMW-ima: nekidan sam kupio za svog felge (17") od jednog sto je na svoj E90 stavio 18". Kad je dosao sa svojim autom, pao mi mrak na oci kad sam vidio gume. Za marku nikad cuo , a kaze da kad malo padne kise odmah zadnji kraj plese. Radi se o E90 u 318d izvedbi, a gume imaju DOT od >2020 i dovoljno mesa, znaci nisu potrosene. Pa te "lijeve" gume ne bi ni na bickl stavio. Nije ni cudo sto se upletu u sudare, precijene mogucnost plasticnih guma (i sebe) jer nemaju para da stave nesto konkretno na takvo auto.
Sad gledam za svog (330i) stavit zimske Conti TS870 - zato sam i kupio set felgi, dok sam ovo ljeto peglao na Goodyear Eagle F1 Asym. 6.
Jesu me gume kostale, no znam da me nece iznenadit ponasanjem na cesti (uz naravno primjerenu voznju). Ja sam i dalje pobornik zabrane ekstremno losih guma. Ne kazem da su samo gume krive za sudare. No mogao bih se okladi, kad vidim kako skoci broj sudara kad krene ovo jesensko kisno doba i znajuci s kakvim gumama se kod nas vozi, da s boljim gumama bi bilo manje i/ili manje strasnih sudara (put kocenja, prijanjanje u okuci itd)
Na kraju dana, jedini dio auta je guma koja dira cestu.