View Single Post
Staro 23.09.2022., 01:25   #225
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Neće mu se svidjeti cijena

I meni je Craft tiha patnja. Nudi sve što trebam i tražim.
Mislim da ipak ne vrijedi tih novaca.
Ja sam se iznenadio da je u Linksu (HR layout-gravirane tipke, Veliki Enter) "samo" 1250kn sa PDVom, to je manje od sluzbene cijene bez poreza (169 $)..

Meni je ok za tipkanje tj. tipke mi se svidjaju (volim low profile i osvjetljenje je super), ali za mene ima par mana koje nemogu pregrmit ni nakon tjedna dana rada na njoj kolko god se trudio (pa sam vec narucio drugu tipkovnicu.)

Ima puno dobrih strana (ali da njih ne nabrajam ima dosta youtube videa koji to pokazuju) plus sto je MAC/PC kompatibilna.

Ovo je MOJA CONs lista za moj svakodnevni rad (3D/2D/Video/Photo):

- Nevolim sto F1-F12 tipe nemaju razmaka (redovito fulam F4/5 i F8/F9) jer ocekujem razmak izmedju setova od 4.
- Tipka F12 nije zadnja u redu nego ima jos jedna bedasta tipka (volume up) iza nje tako da je sve pomaknuto sto se tice F-ova i moj muscle memory nemoze vise pogoti pravu F tiku (korsitim ih puno) bez da pogledam koju gadjam ...
- Nepase mi ESC koji je preblizu F1 tipki i nema razmak pa ga perifernim vidom ponekad promasim ili pogodim F1, ili ako gadjam (lijevim malim prstom) cisto F1 dotaknem i Crown tipku (touch sensitive je, netreba je stisnut dovoljno je bocno je dotaknuti da reagira) koja je volume pa na displayu iskoci volume notifikacija (ok to se moze ugasit u softwareu ali taj knob je meni koristan samo kao volume pa mi glupo to gasit )
- Nije mi jasno zasto su nagurali F tipke tik do brojeva bez nekog veceg razmaka (donji red tipki od ruba je 5mm udaljen a F tipke 7mm od gornjeg, znaci moglo se dodati tih 2mm razmaka da bude isto i da se dobije 2mm separacije cisto vizualno i bez da povecaju tipkovnicu, ali realno da je i 1cm dublja nebi smetalo a dalo bi prostora za razmak izmedju F tipki i brojeva...
- Tipke 1,2,3 koje sluze za mjenjanje spojenih devicea (moze se spojit na tri uredjaja odjendom) su mi na tolano krivom mjestu (iznad Insert/Home/PgUp) pa redovito umjesto PrintScreen lupim "1".
Neznam ZASTO izmisljaju toplu vodu sa pozicjom tipki. Te tipke specijalne tipke i multimedija tipke su trebale biti na onom metalnom debleom baru gdje je CROWN i logi logo.

Tada nebi bilo potrebe za Fn tipkom jer bi imali posebne media tipke koje nisu na istim oznakama kao i F tipke, bilo bi mjesta za sve, layout bi bio standardni i dopustio bi razmake izmedju F tipki medjusobno, ESC tipke i brojeva......

E tada bi bila savrsena za mene.
Poslao sam to i Logitech Supportu, rekli su da ce prenijeti info Dizajnerima pa se nadma za koju godinu Logitech CraftV2 sa BUG fixevima
Do tada ova moja ide u kutiju/penziju nakon 10-15 dana koristenja (cim stigne nova koju sam narucio...)