View Single Post
Staro 16.09.2022., 12:21   #3116
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Svima vama koji imate stolice, s kojima ste zadovoljni, ili ste poput mnogih, s viskom dobre rezervne stolicu, koju ste vec preodredili za groblje uredskih stolice, samo zato sto se "eco" koza pocela raspadati, pa je ima vise po sobi, nego na samoj stolici. Mada je prije bilo dobro staviti auto presvlaku, da barem cuva i odgadja propadanje. Postoji bolja metoda.

Neki dan sam trebao posebnu presvlaku koja nije tkanina, nije koza, za jedan kofer koji mi se ostetio od opreme. Te naidjem na posebni materijal, koji oni nazivaju Brodski Skaj. Materijal izgleda kao prava koza, napravljen je za sjedalice na brodovima, gliserima, jahtama, da moze trpiti razlike u temperaturi, te je jako otporan na mehanicko naprezanje, voda mu ne predstavlja ikakav problem. odbija se kao od stakla.

Cini se kao da je vlazan na dodir, jer ima znatnu elasticnost, za razliku od klasicnog pojma koze i materijala koji ga imitiraju. Sto je posebno u prici? Pa to da u sendvicu s tkaninom ispod sebe, kao da je kao neki kevlar, robustan, ali uopce ne treba tapetarski alat.

Jer, provjerio, obicna krojacka masina, u svakom krojackom popravku, moze iglom normalno oblikovati i formirati savove. Sto znaci, da mozete doslovno napraviti na ciferslus presvlaku, tocno po gabaritima dva sjedeca dijela, te super zastiti stolicu. Em izgleda vrhunski, em se nece pohabati lako. Rekli su mi da od istog zene dolaze po materijal za torbe. Jer izgleda skupocjeno na dodir, a kisa ga ne dira, te nema ikakvih pigmentacija kakve koza dobije kod mehanickih ostecenja.

Ducan se zove Aktiv, nalazi se u Marticevoj, ZG.

...
Visage je offline   Reply With Quote